Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада визначила завдання до кінця поточного року

30 жовтня 2012 - 14:37

Обласна влада визначила завдання до кінця поточного року

З планами подальшої роботи обласної влади учасників апаратної наради, яка відбулася в облдержадміністрації, ознайомив перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця,  нині всі зусилля мають бути спрямовані на впровадження  соціальних реформ Президента України на місцях та забезпечення сталого соціально-економічного розвитку регіону.

Особлива увага керівництва обласної виконавчої влади буде приділена рейтинговим показникам.

- За перше півріччя поточного року ми посіли 9-те місце серед  регіонів країни, що є неприпустимим. Наше місце – в  п’ятірці лідерів, і ми маємо всі можливості для досягнення цієї мети, - наголосив перший заступник голови ОДА.

Також Віктор Ємельяненко повідомив, що в листопаді відбудеться пропуск територій з цих питань.

Важливим напрямком роботи є освоєння в повному обсязі коштів, виділених з держбюджету України на будівництво, ремонт та реконструкцію об’єктів соціальної сфери. Зокрема, будівництво водогону Вільнянськ-Новомиколаївка, обласного перинатального центру, реконструкція обласної філармонії, обласної клінічної дитячої лікарні тощо.

Крім того, завершується робота з формування проекту обласного бюджету на 2013 рік, на основі якого будуть розроблені місцеві бюджети.

Щодо бюджетної політики В. Ємельяненко повідомив, що за 10 місяців очікується виконання як обласного, так і місцевих бюджетів. Разом з тим, є певні труднощі з виконанням дохідної частини в Запоріжжі, Бердянську та Токмаку. Тож керівники цих територій мають тримати це питання на особистому контролі.

Також у поточному році в області має бути зпвершена робота над проектом програми соціально-економічного розвитку Запорізької області на 2013 рік та проектом комплексної програми розвитку малого підприємництва на 2013-2014 роки.

Враховуючи те, що область увійшла в осінньо-зимовий період, під особливим контролем обласної влади перебувають питання проходження опалювального сезону та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які виникли внаслідок погіршення погодних умов.

На завершення Віктор Ємельяненко нагадав, що засідання сесії обласної ради заплановано на 22 листопада.  Всі рішення та питання, які винесені на розгляд депутатів, мають бути погоджені вже до 2 листопада.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий