Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Оновлений міський центр зайнятості має стати ефективною кузнею кадрів»

27 грудня 2012 - 16:00

У Запоріжжі відбулось відкриття новозбудованого приміщення міського центру зайнятості.

Нове приміщення побудоване та оснащене відповідно до державних стандартів обслуговування громадян. Зручне розташування функціонально-просторових секторів у новій будівлі дозволить громадянам користуватись швидким та вільним доступом до постійно оновлюваної інформації про стан ринку праці міста та регіону. Нове сучасне приміщення – це нові можливості в наданні комплексних послуг незайнятому населенню та роботодавцям.

Роботодавці матимуть можливість використовувати просторі приміщення для проведення ярмарків вакансій та співбесід з претендентами на вільні робочі місця, обміну досвідом.

Для безробітних громадян передбачена можливість роботи як із спеціалістом центру зайнятості, так і самостійного пошуку вакансій та корисної інформації. У новій будівлі також обладнано дитячу кімнату, призначену для дітей, батьки яких шукають роботу.

Працівників Запорізького міського центру зайнятості з новосіллям привітав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

-  Сьогодні фактично ми з вами відкриваємо храм щастя. Адже людина по-справжньому щаслива, якщо із задоволенням іде на роботу і з задоволенням повертається додому. Якщо в неї забрати роботу, вона ніколи не буде щасливою. І я дуже хочу, щоб ми з вами не відкривали центри заради центрів. Ми маємо наповнити ці стіни гідним змістом. Оновлений міський центр зайнятості має стати ефективною кузнею кадрів, установою, що відповідає потребам часу, суспільства, бізнесу, - наголосив очільник області.

Довідково: Протягом 11 місяців 2012 року комплексом різноманітних послуг Запорізької міської служби зайнятості скористались 23,5 тис. громадян.

За сприяння міської служби зайнятості знайшли роботу 12,4 тис. громадян, що на 8,6% перевищує показник 2011 року, з них 641 безробітний працевлаштувався на дотаційне робоче місце.

167 безробітних використали свій шанс організувати власну справу шляхом одержання допомоги по безробіттю одноразово.

З метою задоволення кадрових потреб роботодавців та сприяння працевлаштуванню безробітних організовано професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації для майже 2,3 тис. осіб.

З метою забезпечення тимчасової зайнятості незайнятого населення до оплачуваних громадських робіт  залучено більше 6,1 тис. осіб.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»