Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Додаткові роз’яснення

9 вересня 2005 - 09:15

За рахунок знецінених заощаджень в Ощадбанку колишнього СРСР можна  погасити (за бажанням) заборгованість за житлово-комунальні послуги інших осіб, скажімо, своїх дітей, чи батьків, родичів, друзів.                                                               

 

            Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації (на виконання п.3 окремого доручення  за результатами наради у Прем’єр-міністра України (20.08.2005) щодо проведення розрахунків з погашення зобов’язань держави за знеціненими грошовими зобов’язаннями громадян в установах Ощадбанку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги), зважаючи на численні запитання, стосовно механізму погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги, зокрема, інших осіб, надало додаткові роз’яснення. 

 

Перш за все, що стосується питання про те, до якої інстанції треба спочатку звертатися – Ощадбанку, чи житлово-комунального господарства?                                              

Якщо Ви, як власник знецінених заощаджень Ощадбанку колишнього СРСР (на сьогодні ВАТ “Ощадбанк”),не маєте заборгованості за житлово-комунальні послуги з 1 вересня 2004 по 1 вересня 2005 року,  але маєте заборгованість станом на 1 вересня 2004 року і бажаєте її погасити, зробіть, будь-ласка, наступне:

 

1.         Дочекайтесь отримання довідки про обсяги заборгованості за житлово-комунальні послуги від підприємств, які ці послуги надали, або за власним бажанням зверніться до підприємств-надавачів послуг для ії отримання.

 

2.         Подайте терміном до 15 листопада 2005 року до установ Ощадбанку, де відкриті компенсаційні рахунки із знецінених заощадженнь, довідку про заборгованість (з видів послуг), ощадну книжку, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, паспорт або документ що його замінює.

 

3.         Отримайте на списану суму в установі Ощадбанку, в якій було відкрито компенсаційний рахунок, розрахункові чеки для погашення заборгованості підприємством за житлово-комунальні послуги.

 

4.         З отриманими чеками звертайтеся до підприємств, що надавали житлово-комунальні послуги, для списання заборгованості на зазначену в чеку суму.

 

 

По-друге, у вас також є можливість(за бажанням) за рахунок знецінених заощаджень погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги інших осіб (друзів, родичів, сусідів та інших).Зрозуміло, за умов, якщо ви самі не маєте такого боргу.

 

Для цього потрібно:

 

1.      Подати письмову заяву до підприємства, що надіслало довідку про борги.

(Форма заяви додається).

 

2.      Після того, як довідку про заборгованість буде оформлено, треба звернутися до установи Ощадбанку, де знаходиться на обліку ваш компенсаційний рахунок, для отримання розрахункового чеку на суму заборгованості.

 

3.      І на сам кінець, треба повернути розрахунковий чек підприємству, що надавало житлово-комунальні послуги, для списання заборгованості.

 

                Будь ласка, зверніть увагу:

 

У разі, якщо ви з будь-яких причин не погасили розрахунковими чеками заборгованість, тобто  не надали розрахунковий чек підприємству-надавачу послуг, вказані чеки до 1 січня 2006 року, необхідно повернути в установу ВАТ “Ощадбанк” для зарахування списаних сум на компенсаційні рахунки.

 

 Якщо сума заборгованості перевищує залишок знецінених заощаджень на компенсаційному рахунку, їх буде списано лише в межах наявного залишку.

 

Кількість розрахункових чеків, отриманих в установі Ощадбанку, має дорівнювати кількості підприємств (кількості довідок), що надавали житлово-комунальні послуги, яким заборгував громадянин.

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни