Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі учні отримують якісну освіту, яка відповідає державним стандартам

28 лютого 2013 - 17:00

Запорізькі учні отримують якісну освіту, яка відповідає державним стандартам

Департамент освіти і науки, молоді та спорту провів засідання колегії, в якому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації (стажування) Андрій Запорожченко.

Члени колегії заслухали звіт про підсумки комплексної перевірки діяльності департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міськради, яка проводилась з 18 по 25 грудня 2012 року. Робоча група проаналізувала роботу департаменту та його територіальних відділів за період  2007 - 2010 роки.

За підсумками  визначено, що державна політика в галузі освіти Запоріжжя забезпечується в межах повноважень департаменту та відповідно до чинного законодавства. Відпрацьована певна система управлінських дій, які коригуються у процесі реалізації відповідно до соціально-економічної ситуації в місті та конкретизується міськими програмами.

Нині в обласному центрі функціонує 145 дошкільних закладів. Показник охоплення дошкільною освітою дітей 5-річного віку складає  92 %.

Мережа загальноосвітніх навчальних закладів складається зі 124 ЗНЗ усіх типів та форм власності, питома вага шкіл нового типу для роботи зі здібними та обдарованими дітьми становить 23,5 %.

У Запоріжжі створено три освітні округи в Ленінському та Комунарському районах, до яких увійшли 18 навчальних закладів.

За підсумками перевірки департамент освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міськради отримав завдання – відшукати можливості для збільшення освітніх округів та залучення до них більшої кількості навчальних закладів, що забезпечить школярам усіх куточків міста рівний доступ до якісної освіти.

Також у Запоріжжі успішно працюють 13 закладів позашкільної освіти, філіали та осередки яких діють у 53 школах. Крім того, організовано роботу 409-ти гуртків і 1118 груп.

Перевірена  якість освітньої підготовки учнів шкіл міста – торік у 28 школах були проведені інспекторські контрольні роботи. Їх результати довели високий рівень знань запорізьких учнів.

- Підсумки комплексної перевірки підтвердили, що в Запоріжжі забезпечено функціонування та розвиток якісної освітньої системи, а знання учнів відповідають державним стандартам. Звичайно, робоча група надала певні рекомендації, які будуть враховані департаментом міської ради у подальшій роботі, - підбив риску директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації Олександр Вєрозубов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий