Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «До підготовки пропозицій від Запорізької області щодо реформування місцевого самоврядування необхідно залучити науковців, експертів та практиків»

29 березня 2013 - 10:14

Запорізька область має активно включитися в процес обговорення, підготовки пропозицій та розробки механізмів реалізації реформи місцевого самоврядування. Таке стратегічне завдання для представників регіональної влади визначив під час засідання колегії  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Під час останнього засідання Ради регіонів Президент України Віктор Янукович фактично дав старт реалізації однієї з найважливіших реформ у державі – реформі місцевого самоврядування. Отже ми маємо створити робочу групу, яка буде працювати в цьому напрямку.   До підготовки пропозицій від Запорізької області щодо реформування місцевого самоврядування необхідно залучити науковців, експертів та практиків. Ми маємо напрацювати нашу запорізьку програму, яка відповідатиме стовідсотково реалізації завдань, що сьогодні стоять перед місцевим самоврядуванням. Це, перш за все, самодостатність місцевого самоврядування, мотивування територій, які працюють краще за інших, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону зупинився на питанні реалізації на місцевому рівні урядової Програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Розвиток коопераційних зв’язків між підприємствами Запорізької області має бути серед пріоритетів у роботі представників влади всіх рівнів. Голова облдержадміністрації доручив розробити регіональну програму внутрішньої кооперації  із залученням досвіду та пропозицій керівників запорізьких підприємств.

Серед поточних завдань влади на найближчий час Олександр Пеклушенко визначив наведення порядку на територіях та підготовку до прийдешніх свят – Великодня, Першого травня та Дня Перемоги. Очільник регіону попередив керівників територій, що буде відвідувати райони та перевіряти особисто виконання поставлених завдань.

Як підкреслив Олександр Пеклушенко, у центрі уваги кожного держслужбовця, представника влади  має бути людина. Він закликав керівників територій відслідковувати всі критичні матеріали в засобах масової інформації  та оперативно реагувати на всі питання, що ставлять журналісти перед владою.

-  Необхідно обов’язково оперативно реагувати. Реакція на критичні матеріали у ЗМІ – це одна з основних складових нашої роботи. Не має бути байдужості, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві