Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі депутати закликають всі політичні сили сісти за стіл переговорів і утриматися від радикальних дій

2 грудня 2013 - 17:17

Запорізькі депутати закликають всі політичні сили сісти за стіл переговорів і утриматися від радикальних дій

Недавні події в Києві, викликані взяттям паузи в процесі підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, не могли залишитися непоміченими для запорізької громади. Сьогодні депутати всіх рівнів регіону приїхали на збори до обласної ради, щоб обговорити ситуацію в країні і визначити свою позицію. Вступну промову виголосив голова обласної ради Віктор Межейко.

- Події, які захлиснули Україну в останні дні, не можуть залишити байдужою жодну людину в нашій країні, в нашій області. Те, що відбулося, окрім як провокацією, ніяк не назвеш. Цим подіям різку оцінку дав Президент України Віктор Федорович Янукович і Генеральна прокуратура України. Димові шашки, каміння, банки із запалювальною сумішшю - все це дії невихованих футбольних фанатів. Але те, що можуть дозволити собі «ультрас», не допоможе вирішити найскладніші економічні питання. Україна - не футбольний трофей, і її долю повинні вирішувати професіонали. Проблеми інтеграції української економіки необхідно вирішувати за столом переговорів як із Євросоюзом, так і з Росією. На жаль, масові заворушення в Києві і заклики до непокори можуть відштовхнути наших потенційних партнерів, - висловив позицію голова облради Віктор Межейко.

Позицію найбільшої фракції в регіональному парламенті - Партії регіонів - озвучив її голова Ігор Грозовський. Депутат обласної ради впевнений, що будь-які спроби дестабілізувати ситуацію заради політичних амбіцій окремих осіб можуть надовго звернути нашу країну зі шляху подальшого розвитку та успішного становлення.

- Згадайте минулий рік, 2012-ий, рік Єврочемпіонату з футболу, коли лунали заклики до іноземних держав бойкотувати чемпіонат, тому що влада не впорається. Впоралися, довели. А цього року призов уже ввести сюди війська і наводити порядок. І ці люди називають себе патріотами. Тут сидять депутати всіх рівнів. Нас обрали жителі Запорізької області, ми можемо за три роки роботи чесно дивитися їм в очі і звітувати про свою роботу. Що можуть зробити ці горе-політики, які рвуться до влади? Десятки тисяч - це не весь народ України. Мільйони стоять за верстатами, мільйони сидять за партами, працюють в установах, формують бюджет, дбають про свій сімейний бюджет. Це народ України. А ці намагаються дестабілізувати, намагаються знову відкинути нас назад, - наголосив депутат.

Свою точку зору перед запорізькими депутатами виголосив і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Керівник регіону не має сумнівів, що в нинішній ситуації завдання політиків - зуміти домовитися, а інститути влади повинні продовжувати стабільно працювати.

- До політичних провокацій і шантажу не можна звикнути. З цим потрібно навчитися жити, але такі речі беруть за живе. Так само, як бере за живе і те, що відбувалося в Києві. Сьогодні в небезпеці перебуває не Адміністрація Президента, не Кабінет Міністрів, не будівля мерії, а всі ми. Якщо підписати договір про Асоціацію з ЄС на тих умови, які нам рекомендували, то це означатиме, що тільки на промисловості ми б втратили з 10 гривень зарплати 3 гривні, і 4 гривні ми б втратили в аграрному секторі. Хто готовий сказати людям, що після того, як ми прийшли би до ЄС, вони б отримували третину зарплати? Президент України Віктор Янукович розумів усі ризики, які виникали разом з підписанням. Саме зваживши всі «за» і «проти», було прийнято це рішення. Президент проявив мудрість і твердість. Я шкодую про те, що сталося на майдані. Куди піде Україна: вперед, до розвитку вітчизняного товаровиробника, або під виглядом євроінтеграції ми потрапимо до євроокупації? Впевнений, що запоріжці цього сценарію не допустять, - заявив Олександр Пеклушенко.

Підсумком зборів стало прийняття резолюції з узгодженою позицією депутатів усіх рівнів від Запорізької області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області