Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі депутати закликають всі політичні сили сісти за стіл переговорів і утриматися від радикальних дій

2 грудня 2013 - 17:17

Запорізькі депутати закликають всі політичні сили сісти за стіл переговорів і утриматися від радикальних дій

Недавні події в Києві, викликані взяттям паузи в процесі підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, не могли залишитися непоміченими для запорізької громади. Сьогодні депутати всіх рівнів регіону приїхали на збори до обласної ради, щоб обговорити ситуацію в країні і визначити свою позицію. Вступну промову виголосив голова обласної ради Віктор Межейко.

- Події, які захлиснули Україну в останні дні, не можуть залишити байдужою жодну людину в нашій країні, в нашій області. Те, що відбулося, окрім як провокацією, ніяк не назвеш. Цим подіям різку оцінку дав Президент України Віктор Федорович Янукович і Генеральна прокуратура України. Димові шашки, каміння, банки із запалювальною сумішшю - все це дії невихованих футбольних фанатів. Але те, що можуть дозволити собі «ультрас», не допоможе вирішити найскладніші економічні питання. Україна - не футбольний трофей, і її долю повинні вирішувати професіонали. Проблеми інтеграції української економіки необхідно вирішувати за столом переговорів як із Євросоюзом, так і з Росією. На жаль, масові заворушення в Києві і заклики до непокори можуть відштовхнути наших потенційних партнерів, - висловив позицію голова облради Віктор Межейко.

Позицію найбільшої фракції в регіональному парламенті - Партії регіонів - озвучив її голова Ігор Грозовський. Депутат обласної ради впевнений, що будь-які спроби дестабілізувати ситуацію заради політичних амбіцій окремих осіб можуть надовго звернути нашу країну зі шляху подальшого розвитку та успішного становлення.

- Згадайте минулий рік, 2012-ий, рік Єврочемпіонату з футболу, коли лунали заклики до іноземних держав бойкотувати чемпіонат, тому що влада не впорається. Впоралися, довели. А цього року призов уже ввести сюди війська і наводити порядок. І ці люди називають себе патріотами. Тут сидять депутати всіх рівнів. Нас обрали жителі Запорізької області, ми можемо за три роки роботи чесно дивитися їм в очі і звітувати про свою роботу. Що можуть зробити ці горе-політики, які рвуться до влади? Десятки тисяч - це не весь народ України. Мільйони стоять за верстатами, мільйони сидять за партами, працюють в установах, формують бюджет, дбають про свій сімейний бюджет. Це народ України. А ці намагаються дестабілізувати, намагаються знову відкинути нас назад, - наголосив депутат.

Свою точку зору перед запорізькими депутатами виголосив і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Керівник регіону не має сумнівів, що в нинішній ситуації завдання політиків - зуміти домовитися, а інститути влади повинні продовжувати стабільно працювати.

- До політичних провокацій і шантажу не можна звикнути. З цим потрібно навчитися жити, але такі речі беруть за живе. Так само, як бере за живе і те, що відбувалося в Києві. Сьогодні в небезпеці перебуває не Адміністрація Президента, не Кабінет Міністрів, не будівля мерії, а всі ми. Якщо підписати договір про Асоціацію з ЄС на тих умови, які нам рекомендували, то це означатиме, що тільки на промисловості ми б втратили з 10 гривень зарплати 3 гривні, і 4 гривні ми б втратили в аграрному секторі. Хто готовий сказати людям, що після того, як ми прийшли би до ЄС, вони б отримували третину зарплати? Президент України Віктор Янукович розумів усі ризики, які виникали разом з підписанням. Саме зваживши всі «за» і «проти», було прийнято це рішення. Президент проявив мудрість і твердість. Я шкодую про те, що сталося на майдані. Куди піде Україна: вперед, до розвитку вітчизняного товаровиробника, або під виглядом євроінтеграції ми потрапимо до євроокупації? Впевнений, що запоріжці цього сценарію не допустять, - заявив Олександр Пеклушенко.

Підсумком зборів стало прийняття резолюції з узгодженою позицією депутатів усіх рівнів від Запорізької області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області