Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Чергові вибори членів громадської ради

Регламент проведення звітно-виборчих зборів по формуванню складу Громадської ради при Запорізькій обласній державній адміністрації на 2014- 2016 роки (далі – Регламент Зборів)

27 травня 2014 - 10:08

Стаття 1. Загальні положення

1. Порядок проведення звітно-виборчих зборів по формуванню складу Громадської ради при Запорізькій обласній державній адміністрації на 2014-2016 роки (далі – Збори) визначається Типовим положенням про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 та цим Регламентом Зборів.

2. До компетенції Зборів належить: прийняття цього регламенту; формування робочих органів Зборів; заслуховування звіту робочої групи із підготовки звітно-виборчих зборів Громадської ради; ухвалення рішень про кількісний та персональний склад Громадської ради при облдержадміністрації на 2014-2016 роки;

3. Засідання Зборів є відкритим. Право вирішального голосу на Зборах мають лише уповноважені представники інститутів громадянського суспільства, які зареєструвались для участі у Зборах та отримали мандати для голосування. Інші учасники зборів мають право дорадчого голосу.

4. Засідання Зборів відкриває голова робочої групи із підготовки проведення звітно-виборчих зборів по формуванню нового складу Громадської ради при облдержадміністрації.

 

Стаття 2. Порядок реєстрації учасників Зборів.

1. Реєстрація учасників Зборів розпочинається не пізніше, ніж за годину та завершується за десять хвилин до початку засідання Зборів.

2. Реєстрація учасників Зборів проводиться робочою групою із підготовки проведення звітно-виборчих зборів для формування нового складу Громадської ради при облдержадміністрації за організаційно-технічного сприяння обласної державної адміністрації (далі – Робоча група).

3. Реєстрація учасників Зборів проводиться за списками, які складено Робочою групою на підставі поданих та перевірених заяв від представників інститутів громадянського суспільства. Список запрошених осіб складається безпосередньо під час реєстрації, а їм видаються відповідні посвідчення.

4. Реєстрація учасників Зборів здійснюється за умови пред’явлення ними документу, що засвідчує особу.

5. Під час реєстрації учасники Зборів отримують мандат, проект порядку денного та проект Регламенту Зборів, про що розписуються у листі реєстрації. Поширення будь-яких інших матеріалів у місцях проведення реєстрації забороняється.

6.  Вхід на засідання Зборів здійснюється за умови пред’явлення мандату учасника Зборів, запрошення або посвідчення співробітника засобів масової інформації. 

 

Стаття 3. Порядок проведення Зборів

  Збори проводяться у такому порядку:

  • відкривається засідання Зборів;
  • затверджується Регламент Зборів;
  • обирається голова та секретар Зборів;
  • затверджується порядок денний Зборів;
  • обирається мандатна комісія;
  • обирається лічильна комісія;
  • заслуховується звіт голови Робочої групи;
  • заслуховується звіт мандатної комісії;
  • визначається кількісний склад Громадської ради на 2014-2016 роки;
  • обирається персональний склад Громадської ради на 2014-2016 роки;
  • вирішуються інші процедурні питання (щодо продовження діяльності Робочої групи, створення робочої групи із розробки проекту положення тощо);
  • закривається засідання Зборів.

 

Стаття 4. Порядок розгляду питань на Зборах

  1. Проект порядку денного, попередньо підготовлений Оргкомітетом Робочої групи,  затверджується рішенням Зборів. У разі, якщо від учасників Зборів до проекту порядку денного надходять зауваження або пропозиції, запропонований проект спочатку виноситься на голосування за основу, після чого окремо голосуються усі зауваження та пропозиції.
  2. Для заслуховування звіту голови Громадської ради попереднього скликання відводиться до 7 хвилин, виступів з питань порядку денного – до 2 хвилин, інформації – до 2 хвилин, запитань та реплік – до 1 хвилини. Розгляд кожного питання порядку денного не повинен перевищувати 20 хвилин. На обговорення питань щодо кількісного та персонального складу  Громадської ради відводиться до 25 хвилин.
  3. У разі, якщо ухвалений ліміт часу вичерпано, учасники Зборів можуть внести пропозицію про припинення обговорення питання. У цьому разі головуючий інформує присутніх про кількість бажаючих, які ще заявили про свій намір виступити, після чого ставить пропозицію про припинення або продовження обговорення на голосування.
  4. Пропозиції про надання слова можуть подаватись шляхом підняття руки. Виступ учасника Зборів з одного і того ж питання більше двох разів не допускається.
  5. Пропозиції, що надійшли при розгляді питання, виносяться на голосування у порядку надходження.
  6. Рішення Зборів приймається більшістю голосів від загальної кількості учасників Зборів з правом вирішального голосу. Рішення Зборів про визначення кількісного та персонального складу Громадської ради приймається шляхом рейтингового голосування.
  7. Усі рішення Зборів, у тому числі стосовно обрання робочих органів Зборів, фіксуються у протоколі, який підписують голова та секретар Зборів.

 

Стаття 5. Порядок обрання робочих органів Зборів

1. Кандидатури для обрання до складу робочих органів Зборів пропонуються з числа учасників Зборів з правом вирішального голосу.  Будь-який учасник Зборів з правом вирішального голосу має право висунути свою кандидатуру для обрання до складу робочих органів Зборів.

 2. Особа, яку висунуто для обрання до складу робочих органів Зборів, має право заявити про зняття своєї кандидатури. Така заява приймається без обговорення та голосування.

3. Голова та секретар Зборів обираються з числа учасників Зборів з правом вирішального голосу відкритим голосуванням. Обраними вважаються особи, які набрали більшість голосів від числа учасників Зборів з правом вирішального голосу.

4. Всі рішення щодо обрання робочих органів Зборів приймаються шляхом відкритого голосування, більшістю голосів від присутні.  За бажанням учасників Зборів, обрання членів лічильної та мандатної комісій може проводитись списком або індивідуально. У останньому випадку обраними вважаються особи, які набрали найбільшу кількість голосів.

 

Стаття 6. Порядок визначення кількісного та персонального складу Громадської ради.

1. Кількісний склад Громадської ради визначається як різниця між кількістю інститутів громадянського суспільства, які подали повний та перевірений Робочою групою пакет документів, та кількістю уповноважених представників відповідних інститутів громадянського суспільства, які прибули на Збори. Якщо уповноважений представник інституту громадянського суспільства не прибув на Збори без поважної причини, про яку було заздалегідь, голосування по його кандидатурі не проводиться.

2.  За пропозиції щодо кількісного складу Громадської ради на 2014-2016 роки проводиться відкрите рейтингове голосування. Прийнятою вважається пропозиція, за яку було подано більше голосів.

3.  Голосування за персональний склад Громадської ради на 2014-2016 роки проводиться списком, шляхом відкритого рейтингового голосування. За рішенням Зборів окремі кандидатури уповноважених представників інститутів громадянського суспільства можуть бути виключені із загального списку, а голосування проводиться окремо по кожній із них. Обраними такі кандидати вважаються, якщо за них подано третина і більше голосів учасників Зборів.

4.  Результати підрахунку голосів оформлюються протоколом лічильної комісії, до якого заносяться такі дані: встановлена Зборами чисельність членів Громадської ради на 2014-2016 роки; кількість кандидатів, за яких проводилось голосування; кількість кандидатів, яких було включено до списку інститутів громадянського суспільства та число голосів поданих за відповідний список; кількість кандидатів, голосування за яких проводилось окремо, кількість голосів поданих за кожного із них; кількість та перелік уповноважених представників інститутів, яких обрано членами Громадської ради на 2014-2016 роки.

  1.  Протокол лічильної комісії затверджується на засіданні комісії та підписується головою, секретарем і усіма присутніми членами лічильної комісії. Окремі думки та зауваження членів лічильної комісії додаються до протоколу. Не підписання протоколу одним або кількома членами лічильної комісії не є підставою для визнання його недійсним. Протокол лічильної комісії є невід’ємною частиною протоколу Зборів.

 

Стаття 7. Порядок оприлюднення результатів голосування

  1. Результати голосування доводяться до відома учасників Зборів головою лічильної комісії та у дводенний термін передаються до облдержадміністрації.
  2. Протокол Зборів та відомості про обраний склад Громадської ради передаються до облдержадміністрації для оприлюднення на своєму офіційному веб-сайті не пізніше, ніж за десять календарних днів після проведення Зборів.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні