Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

27 квітня 2024 - 18:50

Щоб допомогти абітурієнтам обрати свій шлях в житті, в Національному університеті «Запорізька політехніка» провели черговий «Career Forum: погляд професіоналів». Там молоді люди мали змогу більше дізнатися про спеціальності, які можна опанувати в університеті, та поспілкуватися з успішними підприємцями.

– Це вже своєрідна традиція, започаткована три роки тому. Форум допомагає абітурієнтам обрати професійне майбутнє. Завжди кажу їм: «Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя». Для цього ми запросили успішних бізнесменів, які з радістю діляться досвідом та порадами зі студентами. Хочемо підштовхнути їх на нові звершення, – зазначив ректор НУ «Запорізька політехніка» Віктор Грешта.

Ректор пояснив, що не завжди для успіху вистачить ідей та наполегливості. В деяких випадках важливий досвід, який молоде покоління отримує, працюючи на місцевих підприємствах.

На кар’єрний форум завітали школярі, які планують вступати у виші. Деякі з них ще вагаються, яку спеціальність обрати. Щоб допомогти вступникам, організатори облаштували 13 локацій факультетів, де викладачі та студенти яких пояснювали переваги кожного з них. Серед них і студентка Ольга, вона навчається на першому курсі, але вже готова допомогти новачкам з вибором професійного шляху.

– Я не перший раз беру участь в такому заході, але з кожним разом він стає все цікавіше та масштабніше. Прикро, що не була на подібному форумі, коли вагалася, яку спеціальність обрати. Такі заходи дуже корисні, адже допомагають зробити вибір, – розповіла студентка факультету міжнародного туризму та економіки Ольга Явченко.

Сучасне місто потребує фахівців різних галузей. Завдяки невпинній модернізації навчального процесу у вищих навчальних закладах не тільки підтримують наявні, але й готуються до відкриття нових напрямків. Безліч ідей та можливостей чекають на тих, хто не побоїться перетворити мрії у реальність.

– Приємно бачити молодих, амбітних та розумних людей. Сьогодні державі потрібні висококваліфіковані та вмотивовані кадри, які готові відновлювати країну. Впевнений, що вже скоро війна завершиться нашою перемогою, а перед вами відкриється ще більше можливостей. Тож мрійте та не бійтесь ризикувати, – підтримав студентів радник голови Запорізької облдержадміністрації Михайло Семікін.

На двох локаціях спікери провели фахові тренінги для абітурієнтів, а також дали цінні поради на майбутнє. Наприкінці в молодіжному хабі відбувся відкритий діалог – охочі могли поставити питання спеціалістам. 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни