Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Розгойдані дзвони пам’яті»

11 травня 2006 - 16:52

В Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Розгойдані дзвони пам'яті», присвяченій жертвам голодоморів в Україні, яка експонуватиметься з 11 по 21 травня 2006 року.

Міністерство культури і туризму України, державне підприємство „Державне концертне агентство „Україна", Запорізька обласна державна адміністрація на виконання доручення Президента України з 11 по 21 травня 2006 року проводять виставку „Розгойдані дзвони пам'яті" в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї.

Виставку пам'яті жертвам голодоморів в Україні відкрили: завідуюча сектором взаємодії з Верховною Радою України Міністерства культури і туризму України Людмила Чумакова, в.о. начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Людмила Брацило, голова робочої групи по створенню серії видань «Реабілітовані історією», запорізький поет Петро Ребро, керівництво Запорізького обласного краєзнавчого музею, науковці-історики.

Виставка « Розгойдані дзвони пам'яті » носить художньо-документальний характер і складається з архівних документів, зібраних народним художником України Миколою Сядристим; документальних свідчень очевидців голодомору 1932-1933 років, історичних експонатів, документальних фотографій тих років, плакатів, художніх картин, зібраних видатним громадським діячем М органом Вільямс ом (США) та циклу художніх творів на тему голодомору заслуженого художника України Валерія Франчука.

Запрошуємо всіх небайдужих до трагічних сторінок історії України відвідати виставку «Розгойдані дзвони пам'яті», адже п ро це повинен знати і пам'ятати кожен в Україні, про це повинен знати весь світ.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни