Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники обмінялися досвідом з французькими колегами

3 липня 2014 - 13:12

Соціальні працівники обмінялися досвідом  з французькими колегами

За підтримки Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації в Запоріжжі відбулася чергова навчальна сесія  регіонального семінару – тренінгу для працівників соціальної сфери та недержавних надавачів соціальних послуг.

У заході взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан, постійний радник проекту Андрій Третяк, працівники соціальної сфери Запорізької, Дніпропетровської областей та м. Києва. Проводили тренінг експерти з Франції Стефан Поль та Сесіль Шомен.

Ігор Мещан під час свого виступу підкреслив актуальність обміну досвідом у  сфнрі розвитку соціальних послуг.

- Сподіваємось, що на базі власних, традиційних і вже апробованих здобутків упровадження європейських стандартів дозволить підняти рівень роботи з уразливими верствами населення на новий щабель. Ми зможемо досягти, а, можливо, з часом і перевищити показники, характерні для розвинутих європейських країн, - зазначив посадовець.

Такі заходи, за словами організаторів, покликані допомогти профільним структурним підрозділам обласних державних адміністрацій у впровадженні нормативно-правових актів, що стосуються надання соціальних послуг та реформи системи  в цілому.

Нагадаємо, навчальні тренінги проводяться в рамках проекту Twinning “Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні», що фінансується Європейським Союзом. Його програма розрахована на період з вересня 2012  по  грудень 2014 року. Партнерами проекту виступають Міністерство соціальної політики України та Міністерство соціальних справ та охорони здоров’я Франції.

Окрім Запоріжжя, тренінги проходять у Києві, Львові та Миколаєві, в яких беруть участь понад 130 спеціалістів місцевих департаментів соціального захисту населення та надавачів соціальних послуг різного статусу.

Навчальні сесії зосереджені на найважливіших аспектах реформування соціальної сфери: розвитку моніторингу системи соціальних послуг, ефективного аналізу процесу надання цих послуг та формування пріоритетів соціальної політики на майбутнє; впровадження методології оцінювання якості соціальних послуг; обміну досвідом з європейськими експертами тощо.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України