Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Козацтво Бердянська долучається до роботи обласної координаційної ради

3 липня 2014 - 14:58

Козацтво Бердянська долучається до роботи обласної координаційної ради

У м. Бердянськ відбулося виїзне засідання обласної координаційної ради з питань розвитку козацтва, яке провів перший заступник голови ради Дмитро Сухінін. Обговорити поточний стан та перспективи участі козацтва в обороні рубежів області прибули 20 отаманів із  районів та міст області.

Дмитро Сухинін повідомив, що сьогодні на 17 блокпостах  регіону чергують понад 300 представників козацьких формувань, проведено шість гуманітарних експедицій у розташування українських військових у зоні АТО та на кордон з тимчасово окупованим Кримом, налагоджено тісну взаємодію із загонами самооборони. Значну допомогу надають небайдужі представники громадськості, соціально відповідального бізнесу, обласна виконавча влада на чолі з головою ОДА Валерієм Барановим.

Керуюча справами Бердянського міськвиконкому Наталія Гончарова поінформувала, що в місті діють дев’ять козацьких організацій, активісти яких брали участь у попередженні масових заворушень під час акцій протесту навесні цього року, постійно проводять військово-спортивні ігри для дітей та молоді, популяризують козацькі звичаї та традиції. Козацькими нагородами було відзначено отамана Бердянського козачого полку Олександра Камаєва, головного спеціаліста організаційного відділу міськвиконкому Ігоря Зубрицького, директора дитячого оздоровчого центру «Дзержинець» Леоніда Старовойтова.

Учасники засідання Юрій Хіжняк, Олександр Гордієнко, Іван Матвієнко порушили питання поліпшення матеріально-технічного забезпечення прикордонників, придбання службового автотранспорту та плавзасобів, збільшення кількісного складу прикордонних патрулів тощо. Члени координаційної ради ухвалили звернення до Бердянського міського голови Олексія Бакая з проханням сприяти у виділенні приміщення для  оперативного штабу місцевих козацьких організацій, а також в організації проживання та харчування козаків, які прибувають з інших районів  для охорони південних кордонів нашого краю.

Підбиваючи підсумки, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко наголосив, що обласна координаційна рада з питань козацтва має стати центром консолідації всіх патріотичних сил Запорізького регіону. Саме тут повинна вироблятися тактика і стратегія громадського опору проявам сепаратизму, екстремізму та зовнішньої агресії. Водночас важливо, щоб на період бойових дій на сході країні козаки мінімізували внутрішні протиріччя, перестали з’ясовувати, хто з них є більшим державником, а всі разом включилися до роботи із забезпечення правопорядку та надання допомоги українським військовим.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України