Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За останню добу до Запорізької області прибули 62 вимушені переселенці

7 липня 2014 - 11:22

За останню добу до Запорізької області прибули 62 вимушені переселенці

Станом на ранок 7 липня до Запорізької області прибули 3210 вимушених переселенців, з них 2774 - із зони проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей), 436 осіб – з Автономної республіки Крим. За останню добу до області прибули 62 вимушені переселенці з Донбасу.

Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

Першими з тичасово переміщеними з Донбасу зустрічаються працівники психологічної служби ГУ ДСНС України в Запорізькій області. Вони з’ясовують проблеми, які виникли у людей внаслідок перебування в умовах бойових дій, та намагаються їм допомогти. У багатьох спостерігаються психосоматичні розлади та страхи, багато з них потребують екстреної психологічної допомоги. 

За інформацією обласної організації Товариства Червоного Хреста, триває збір речей, необхідних для вимушених переселенців. Мова йде, перш за все, про продукти харчування тривалого зберігання (каші, консерви, цукор, тушівка тощо), засоби особистої гігієни та постільну білизну. Для того, щоб передати речі, необхідно звернутися до Червоного Хреста за телефоном 764-28-92 або за адресою вул.Горького, 4-а (цілодобово).

З питань працевлаштування вимушені переселенці можуть звертатися за тел. (0612)34-00-07, за юридичною допомогою – за тел. (061)239-01-55.

Загалом від початку антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей станом на ранок 6 липня силами Міжвідомчого координаційного штабу до інших регіонів України переміщено та розселено понад 36 тис. громадян України. Серед них дітей – 12 тис. 767, інвалідів та осіб похилого віку – 4 тис. 522. Найбільше громадян на даний момент розмістилося в Києві, Київській, Запорізькій, Харківській, Одеській та Дніпропетровській областях.

Водночас чимало жителів Донбасу самостійно залишили постійне місце проживання і тимчасово перемістилися до своїх родичів чи знайомих, які проживають в інших областях. Для отримання інформації з питань соціального забезпечення вони можуть звернутися до соціальних служб чи місцевих органів влади за місцем тимчасового проживання.

Нагадаємо, регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО  функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований на вул.Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувавши на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні