Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийомні батьки Приазовського району діляться досвідом кращих традицій виховання дітей

8 липня 2014 - 09:32

Прийомні батьки Приазовського району діляться досвідом кращих традицій виховання дітей

Службою у справах дітей облдержадміністрації в Приазовському районі проведено виїзний тематичний семінар-нараду  для начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів, міст обласного значення, керівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та православного дитячого будинку «Надія» щодо розвитку сімейних форм виховання.

За словами заступника начальника служби у справах дітей ОДА Ольги Сергєєвої, на сьогодні в Приазовському районі найкращі показники розвитку таких форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, як прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу. У районі нараховується 14 прийомних родин,  які об’єдналися в Асоціацію прийомних батьків району. До них також пиєдналися п’ять дитячих будинків сімейного типу з 30 вихованцями.

В рамках семінару відбулася зустріч його учасників з представниками Асоціації, які презентували результати своєї роботи.

- Небайдужі люди об’єдналися, заснували громадську організацію, яка успішно функціонує вже майже рік. Завдяки їй батьки не залишаються сам на сам з проблемами виховання прийомних дітей: раз на місяць спільно зі службою у справах дітей Асоціація збирає на семінари батьків, де вони мають змогу поспілкуватися між собою та обмінятися досвідом. Активісти організації з користю та задоволенням проводять своє дозвілля.  В цьому році, наприклад, влаштували спортивні змагання «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Завдяки таким ентузіастам діти не лише можуть розважитися, а й зблизитися зі своїми новими родинами, - зазначила Ольга Сергєєва.  

Прийомні батьки також продемонстрували учасникам семінару свою традицію – від однієї родини до іншої передається власноруч вишитий рушник, аби кожен зміг продовжити розшивати орнамент. Таке полотно, за словами засновників Асоціації, символізує єдність родини, сімейний затишок та батьківську турботу.

Також у рамках  семінару учасники відвідали комунальний заклад «Мирненський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», де ознайомилися з новими формами роботи. Так, на сьогодні основними завданнями центру є здійснення соціального захисту прийнятих дітей, надання вихованцям комплексу соціальних послуг, проведення соціально-педагогічної  роботи з  урахуванням  індивідуальних потреб кожної дитини; сприяння  формуванню  у  дітей  власної  життєвої позиції для подолання звичок асоціальної поведінки; забезпечення  відвідування  вихованцями загальноосвітніх або інших навчальних  закладів; надання  психологічної  та  інших видів допомоги батькам (або особам,  які  їх  замінюють)  дітей,  які  перебувають  у  центрі;  розроблення  рекомендацій  з  питань  соціально-психологічної адаптації  дитини  для  педагогічних  та  соціальних працівників і батьків.

 

  

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні