Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тестування випускників переноситься виключно з технічних причин

18 травня 2006 - 09:10

На брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації виконуючий обов'язки начальника управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов повідомив про зміни термінів нововведеного тестування - зовнішнього незалежного оцінювання, які відбулися виключно з технічних причин, і про відповідні зміни термінів загальної підсумкової державної атестації випускників 11-х класів загальноосвітніх шкіл.

Так, заплановане на 13 травня зовнішнє незалежне оцінювання (тестування) з української мови переноситься на 31 травня, а оголошення його результатів передбачено 19 червня. Відповідно іспит з української мови в рамках підсумкової державної атестації відбудеться 21 червня. Тестування з історії, або математики за вибором учня, попередньо призначене на 20 травня, переноситься на 3 червня. Оголошення результатів тестування з історії заплановане на 21 червня, а підсумкова державна атестація з цього предмета відбудеться 23 червня. Оголошення результатів тестування з математики призначене на 23 червня. Дата проведення іспиту з цього предмету в рамках підсумкової державної атестації визначається на місцях , а у місті Запоріжжі запланована на 26 червня.

У зв'язку з цим урочистості з нагоди свята останнього дзвоника у школах області відбудуться 31 травня, а у школах міста Запоріжжя 29 травня. Також перенесені терміни проведення випускних вечорів, які можуть розпочатись з 27 червня.

Олександр Вєрозубов запевнив, що такі зміни не зашкодять випускникам взяти участь у вступних іспитах до вищих навчальних закладів, які відбудуться у звичайний термін.

Підводячи риску зустрічі із журналістами, виконуючий обов'язки начальника управління освіти і науки ОДА нагадав, що навчальний рік галузь завершує із певним позитивними зрушеннями. Йдеться про повну комп'ютеризацію практично всіх загальноосвітніх шкіл області. До того ж цьогорічний бюджет передбачив кошти на оновлення техніки в комп'ютерних класах, які були встановлені кілька років тому і вже морально застаріли. Багато сільських шкіл в рамках реалізації програми «Шкільний автобус» придбали транспортні засоби за кошти державного та районних бюджетів.

Також він повідомив про ініціативу заступника голови ОДА Миколи Фролова і управління освіти і науки облдержадміністрації щодо впровадження з нового навчального року курсу «Екологія рідного краю» для учнів всіх класів загальноосвітніх шкіл.

Разом з тим, Олександр Вєрозубов зазначив, що демографічна ситуація, що склалась в країні, негативно відображається на ситуації в освітній галузі. Сьогодні в нашій області налічується 18,5 тисяч випускників 11-х класів і 24 тисячі випускників 9-х класів, при тому, що до 1997 року до перших класів набирали близько 30 тисяч учнів. В останні ж роки кількість першокласників значно зменшилась – до 14-16 тисяч осіб. Відповідно, вже через 3-4 роки кількість випускників зменшиться до 11 тисяч осіб.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області