Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тестування випускників переноситься виключно з технічних причин

18 травня 2006 - 09:10

На брифінгу у прес-центрі облдержадміністрації виконуючий обов'язки начальника управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов повідомив про зміни термінів нововведеного тестування - зовнішнього незалежного оцінювання, які відбулися виключно з технічних причин, і про відповідні зміни термінів загальної підсумкової державної атестації випускників 11-х класів загальноосвітніх шкіл.

Так, заплановане на 13 травня зовнішнє незалежне оцінювання (тестування) з української мови переноситься на 31 травня, а оголошення його результатів передбачено 19 червня. Відповідно іспит з української мови в рамках підсумкової державної атестації відбудеться 21 червня. Тестування з історії, або математики за вибором учня, попередньо призначене на 20 травня, переноситься на 3 червня. Оголошення результатів тестування з історії заплановане на 21 червня, а підсумкова державна атестація з цього предмета відбудеться 23 червня. Оголошення результатів тестування з математики призначене на 23 червня. Дата проведення іспиту з цього предмету в рамках підсумкової державної атестації визначається на місцях , а у місті Запоріжжі запланована на 26 червня.

У зв'язку з цим урочистості з нагоди свята останнього дзвоника у школах області відбудуться 31 травня, а у школах міста Запоріжжя 29 травня. Також перенесені терміни проведення випускних вечорів, які можуть розпочатись з 27 червня.

Олександр Вєрозубов запевнив, що такі зміни не зашкодять випускникам взяти участь у вступних іспитах до вищих навчальних закладів, які відбудуться у звичайний термін.

Підводячи риску зустрічі із журналістами, виконуючий обов'язки начальника управління освіти і науки ОДА нагадав, що навчальний рік галузь завершує із певним позитивними зрушеннями. Йдеться про повну комп'ютеризацію практично всіх загальноосвітніх шкіл області. До того ж цьогорічний бюджет передбачив кошти на оновлення техніки в комп'ютерних класах, які були встановлені кілька років тому і вже морально застаріли. Багато сільських шкіл в рамках реалізації програми «Шкільний автобус» придбали транспортні засоби за кошти державного та районних бюджетів.

Також він повідомив про ініціативу заступника голови ОДА Миколи Фролова і управління освіти і науки облдержадміністрації щодо впровадження з нового навчального року курсу «Екологія рідного краю» для учнів всіх класів загальноосвітніх шкіл.

Разом з тим, Олександр Вєрозубов зазначив, що демографічна ситуація, що склалась в країні, негативно відображається на ситуації в освітній галузі. Сьогодні в нашій області налічується 18,5 тисяч випускників 11-х класів і 24 тисячі випускників 9-х класів, при тому, що до 1997 року до перших класів набирали близько 30 тисяч учнів. В останні ж роки кількість першокласників значно зменшилась – до 14-16 тисяч осіб. Відповідно, вже через 3-4 роки кількість випускників зменшиться до 11 тисяч осіб.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області