Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Потрібно вдосконалювати земельне законодавство

18 травня 2006 - 17:35

В облдержадміністрації відбулося засідання Обласної робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель у Запорізькій області. Його провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

Запрошені на засідання голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення, голови районних та міських робочих груп, члени Обласної робочої групи заслухали результати виконання розпорядження голови облдержадміністрації щодо організації подібних груп в районах та містах обласного значення. На даний час кілька районів ще не мають цих утворень.

За текстом розпорядження, районні робочі групи мають «…вживати заходів щодо виявлення та усунення порушень законодавства у сфері регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель…» тощо. Дані перевірок з районів щодо дотримання земельного законодавства мають надаватися своєчасно Обласній робочій групі, яку очолює Олександр Сін, заступником голови групи є Валерій Буцанов. Крім них, до складу входять посадовці – керівники управлінь облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств.

За результатами перевірок, Обласна робоча група готуватиме пропозиції з удосконалення законодавства та системи державного управління у сфері охорони та використання земель, запобігати його порушенням, притягати винних до відповідальності.

Про нинішній стан дотримання земельного законодавства присутнім доповіли начальник обласного головного управління земельних ресурсів Дмитро Бабміндра, начальник управління з контролю за використанням та охороною земель у Запорізькій області Юрій Пресіч. Заступник голови ДПА у Запорізькій області Тетяна Коваленко розповіла про наповнення бюджету земельними податками.

Як зазначив Олександр Сін, зараз головною задачею місцевих органів виконавчої влади є проведення повної інвентаризації земель, що дозволить більш ефективно наповнювати бюджет. Розуміючи, що подібну роботу бюджети районів самі не в змозі профінансувати, голова Обласної робочої групи запропонував керівникам територій представити розрахунки затрат на інвентаризацію - по ним обласний бюджет надасть районам субвенції, які території зможуть повернути згодом.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу