Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До Запорізької області прибули понад п’ять тисяч вимушених переселенців

21 липня 2014 - 10:38

До Запорізької області прибули понад п’ять тисяч вимушених переселенців

Станом на вечір 20 липня до Запорізької області прибули 5 046 вимушених переселенців, з них 4 610 - із зони проведення антитерористичної операції (Донецької та Луганської областей), 436 осіб – з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим. За останню добу до області прибула 61 людина з Донбасу.

Про це повідомили в регіональному штабі з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, який функціонує на базі консультаційного центру Головного управління ДСНС України в Запорізькій області.

Станом на 20 липня загальна кількість громадян України, які переселені з району проведення АТО до інших регіонів, складає 49 тис. 12 осіб, у тому числі 17 814 дітей, 5 764 інваліди та особи похилого віку.

Найбільш складна ситуація щодо розміщення громадян, організації їх життєзабезпечення складається в м.Київ (станом на 20 липня прийнято 7 032 особи), у Харківській (8 483 особи), Запорізькій (4 946 осіб), Дніпропетровській (4 558 осіб), Одеській (3 859 осіб), Полтавській (3 319 осіб) та Київській (2 910 осіб) областях. Найменша кількість розселених у Волинській (297 осіб), Рівненській (359 осіб), Тернопільській (365 осіб) областях.

 Регіональними штабами спільно з місцевими органами виконавчої влади постійно проводиться пошук приміщень для розміщення громадян, здійснюється їх паспортизація та перевірка на відповідність вимогам для тимчасового розміщення людей. На цей час визначено 4 тис. 888 об’єктів різних форм власності, у яких можливе розміщення 65150 внутрішньо переміщених осіб.

 На сьогодні з Донецької та Луганської областей згідно з розкладом руху щоденно курсує 19 пасажирських поїздів, у тому числі у західному та південному напрямку – 14, у східному – п’ять поїздів.

Нагадаємо, регіональний штаб з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО  функціонує при Головному управлінні ДСНС України в Запорізькій області, який розташований на вул.Грязнова, 65 (перший поверх). Також громадяни можуть звернутися до штабу за телефоном 787-94-31, або зателефонувавши на безкоштовні номери 101 та 112, з яких їх переключать на обласний штаб.

З питань працевлаштування вимушені переселенці можуть звертатися за тел. (0612)34-00-07, за юридичною допомогою – за тел. (061)239-01-55.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.