Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетні установи повинні скоротити споживання природного газу та електроенергії на 15%

21 липня 2014 - 14:00

Бюджетні установи повинні скоротити споживання природного газу та електроенергії на 15%

Облдержадміністрацією здійснено аналіз споживання паливно-енергетичних ресурсів за 2013 рік на 1 670 об'єктах освіти, охорони здоров'я, культури, соціального захисту, в адміністративних будівлях районів і міст обласного значення. На 294 об'єктах виявлено збільшення споживання електроенергії, природного газу, теплової енергії в порівнянні з 2012 роком.

На сьогодні Урядом України поставлено завдання розробити заходи щодо зменшення споживання природного газу бюджетними організаціями та установами. У бюджетній сфері області 29 котельних працюють на альтернативних видах палива, 294 – на природному газі, 171 – на вугіллі та 102 - на електричному опаленні. Протягом минулого року переведено на альтернативні види палива десять котельних.

Для активізації цієї роботи підписано розпорядження голови облдержадміністрації «Про економію використання паливно-енергетичних ресурсів у бюджетній сфері та впровадження енергоефективних заходів», відповідно до якого керівники структурних  підрозділів ОДА, голови РДА зобов’язуються, а міським головам міст обласного значення рекомендовано забезпечити постійний контроль за споживанням паливно-енергетичних ресурсів підпорядкованими бюджетними організаціями та установами.

Так, документом передбачається розробка плану технічних заходів помісячного графіка щодо зменшення споживання природного газу та електроенергії бюджетними установами та організаціями на 15% на період до кінця 2014 року та на опалювальний період 2014-2015 років.

Крім того, керівники мають забезпечити до 1 січня 2015 року проведення енергоаудиту всіх будівель бюджетної сфери та їх систем опалення, проаналізувати якість ведення обліку використання паливно-енергетичних ресурсів підпорядкованими бюджетними організаціями та установами.

Також буде розглянуто можливість упровадження єдиної електронної системи щоденного обліку споживання паливно-енергетичних ресурсів з урахуванням досвіду Бердянської міської ради.

До 1 жовтня поточного року має бути здійснена інвентаризація систем опалення бюджетних установ та організацій для оцінки можливості переведення їх на альтернативні види палива. Крім того, буде вивчено можливість створення на територіях комунальних підприємств, до управління яких будуть передані котельні, що знаходяться на балансі бюджетних установ та організацій.

  Крім того, буде здійснено аналіз  обсягів закупівлі за бюджетні кошти паливно-енергетичних ресурсів та обсягів їх споживання бюджетними організаціями та установами в опалювальний період з урахуванням норм та нормативів котельного обладнання, що використовується, а також параметрів опалювального приміщення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.