Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Обласна влада робить все можливе для створення сприятливих умов для розвитку бізнесу»

4 серпня 2014 - 10:25

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності, яке відбулося у м.Бердянськ.

- Вирішення проблем бізнесу, створення сприятливих умов для його розвитку – це один з головних пріоритетів влади. Майже за півроку ми провели низку аналогічних засідань у різних районах області, на яких визначали коло питань, які необхідно вирішувати на місцевому, обласному та центральному рівні, і вже маємо конкретні результати. Сьогодні ми хочемо обговорити проблеми з бердянським бізнесом, тому зібрали таких представницький склад, ми хочемо розробити план заходів, визначити проблеми, які потребують вирішення, й далі будемо рухатися для їх вирішення, - наголосив Григорій Самардак.

Бердянський міський голова Олексій Бакай, який також взяв участь у засіданні, наголосив, що з роботою контролюючих та дозвільних служб пов’язана не тільки робота бізнесу, а і наповнення міського бюджету, і тут у бердянців є багато питань, зокрема у земельній сфері.

Депутат Бердянської міської ради Ольга Бойко звернулася до присутніх із пропозицією змінити формат засідання й перейти від доповідей посадовців одразу до розгляду болючих для бізнесу питань, і спільними зусиллями шукати шляхи їх вирішення. Пропозицію депутата було підтримано.

Першим розглядалося питання щодо занадто довгої, на думку підприємців, тривалості процедури оформлення проектної та технічної документації на земельні ділянки сільськогосподарського призначення і неможливість делегування Головним управлінням Держземагенства України в Запорізькій області районним управлінням Держземагенства повноважень по передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності.

Начальник відділу розпорядження землями сільськогосподарського призначення Головного управління Держземагентства у Запорізькій області Інеса Зозуля поінформувала учасників засідання, скільки часу займає кожна процедура для оформлення необхідних документів, а також перелічила низку причин, через які затягується процес. Це, перш за все, низька якість документації, яка надається, також значно уповільнюють процедуру постійні зміни до законодавства, які не встигають відслідковувати розробники документів тощо.

Також суб’єкти підприємницької діяльності досить часто скаржаться на довгу тривалість процедури державної реєстрації договорів оренди землі та додаткових угод до раніше укладених договорах оренди землі у відділі державної реєстрації прав на нерухоме майно. Через це сільгосппідприємства не мають можливості в найкоротші терміни зареєструвати вищезазначені договору.

Заступник начальника Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області, заступник головного санітарного лікаря Запорізької області начальник ГУ Держсанепідслужби в Запорізькій області Олег Зикін поінформував учасників засідання щодо процедури оформлення та отримання експлуатаційного дозволу на початок роботи об'єкта торгівлі, надав представникам бізнесу необхідні роз’яснення.

Новопризначений директор з перспективного розвитку та інвестицій ВАТ «Запоріжобленерго» Сергій Давиденко надав роз’яснення щодо процедури підключення до електромереж. Це питання традиційно викликало низку питань в суб’єктів підприємницької діяльності, на які він надав необхідну інформацію. Також він поінформував присутніх щодо процедури отримання фізичною особою-підприємців технічних умов для електропостачання земельної ділянки під полив зернових культур.

Крім того, Сергій Давиденко прокоментував ситуацію щодо того, що бюджетні установи Бердянського району змушені платити за повторне підключення до мережі ВАТ «Запорожобленерго», у зв’язку з затриманням Державною казначейською службою України проведено платежів, наданих споживачами вчасно, згідно договорів, за спожиті енергоносії.

Також під час засідання розглядалися питання щодо можливості не надання первинних документів при перевірках підприємцями - платниками єдиного податку.

Загалом захід тривав більше двох годин, було налагоджено змістовний та результативний діалог з суб’єктами підприємницької діяльності та депутатами різних рівнів. За підсумками засідання визначено перелік питань, які вимагають вирішення як на місцевому, так і на обласному й центральному рівнях.

- В області, як і по всій Україні, є дуже велике коло питань, які необхідно вирішити для створення комфортних умов для ведення бізнесу. Ми приділяємо цьому напрямку особливу увагу, й не оминаємо кадрове питання, у тому числі – в територіальних управліннях центральних органів влади, які нам не підпорядковуються. В облдержадміністрації створено комісію з кадрових питань, до складу якої входять і представники бізнесу, і представники громадськості. Ми всі разом підбираємо оптимальну, на наш погляд, кандидатуру на посаду того чи іншого керівника, а голова облдержадміністрації Валерій Баранов пропонує її на центральному рівні. Це досить складний та довготривалий процес, але дуже результативний. Нажаль, не можна отримати результат одразу, це питання не одного дня, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб максимально прискорити створення сприятливих умов для бізнесу, - підсумував Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України