Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання завершення будівництва проблемних житлових об’єктів вивчає робоча група

4 серпня 2014 - 11:26

В обласній державній адміністрації відбулося засідання робочої групи з питань добудови проблемних об’єктів житлового будівництва, яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Як повідомив представник обласної виконавчої влади, протягом І кварталу 2014 року в регіоні прийнято в експлуатацію 23,2 тис. м. кв. загальної площі житла, що складає 75% від показника за аналогічний період минулого року. Це – 16 місце по Україні за рейтинговим показником  «Темпи зростання (зменшення) обсягу введення в експлуатацію житла».

Від загальної кількості введеного в експлуатацію житла 32,7% введено відповідно до Порядку прийняття в експлуатацію самовільних забудов. Понад 80% - прийнято в експлуатацію в одноквартирних будинках.

Учасники засідання зупинились на проблемних об’єктах житлового будівництва у Запоріжжі, термін введення в експлуатацію яких порушено на дев’ять місяців і більше – будівництво житлового комплексу по вул.. Бородинська – Зіркова (замовник ТОВ «Константа») будинок по вул.. Грязнова, 3-б (ТОВ «Константа»), по вул.. Радгоспна, 26-а (ЗАТ «Інкомпані») та по вул.. Історична/Алмазна, 73-а/25 (КП «Управління капітального будівництва»).

Про стан виконаних робіт та поточну ситуацію на цих недобудовах поінформували заступник директора Департаменту житлово-комунаьного господарства Запоірзької міської ради Михайло Квятковський та заступник директора Департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Олена Яшина.

За підсумками обговорення прийнято ряд рішень. Зокрема, необхідно розглянути можливість завершення будівництва житлового комплексу по вул. Бородинська – Зіркова за рахунок міської цільової програми житлового будівництва та придбання житла для окремих категорій населення на 2013-2015 роки.

Крім того, ТОВ «Олександрівська будівельна корпорація» та регіональне управління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» мають надати Департаменту ЖКГ ОДА розрахунок вартості добудови житлового будинку по вул. Історична/Алмазна, 73-А/25, м. Запоріжжя, та орієнтовану вартість м² нереалізованих квартир у зазначеному будинку (у разі його добудови).

Також протягом тижня виконавчий комітет Запорізької міської ради має підготувати та надати Департаменту ЖКГ ОДА пропозиції щодо можливих шляхів вирішення проблемних питань по об’єкту незавершеного житлового будівництва за адресою вул. Радгоспна, 26-а.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України