Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вимушені переселенці починають повертатися додому: з Запорізької області виїхали понад 500 жителів Донбасу

4 серпня 2014 - 15:04

Вимушені переселенці починають повертатися додому: з Запорізької області виїхали понад 500 жителів Донбасу

Станом на сьогодні, 4 серпня, до Запорізької області прибули 7837 вимушених переселенців з зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території АР Крим. При цьому вже 510 жителів Донбасу, які тимчасово проживали на території області, вже повернулися додому - на звільнені території.

Про це під час брифінгу для журналістів повідомив голова облдержадміністрації Валерій Баранов.

- Кілька областей України повідомили, що їм вже немає де розселяти вимушених переселенців, ми поки що приймаємо людей з Донбасу, вишукуємо всі можливі варіанти для надання житла людям. Потроху вимушені переселенці починають повертатися додому, - повідомив очільник регіону.

За словами Валерія Баранова, значну допомогу мирним жителям та військовим, які беруть участь в АТО, надають запорізькі аграрії. Така практика була започаткована 10 липня, і тепер, кожного тижня, на Донбас передають по 6-7 тонн продуктів харчування. Спочатку з готовністю допомагати співвітчизникам виступили керівники сільгосппідприємств з 12 районів області, які передали 19 тонн продуктів, наразі до такої благочинної акції підключаються й інші території.

- Сьогодні завершений перший етап мобілізації, і я хочу наголосити, що деякі призовники переховуються від військових комісаріатів. Це має не масовий характер, але такі факти теж присутній. Переконаний, що наші чоловіки будуть демонструвати гідну поведінку та захищатимуть Батьківщину, - зазначив керівник області.

Також Валерій Баранов поінформував присутніх, що до Дня незалежності України в обласному краєзнавчому музеї буде відкрито тематичну виставку «Майдан», головною експозицією якої буде «Небесна сотня», яка раніше розташовувалася в холі облдержадміністрації.

Керівник регіону наголосив, що деякі оператори у м.Запоріжжі й досі транслюють російські телеканали, зокрема, «ТВ Центр» та «РТР-Планета». При цьому, вони входять до переліку російських телеканалів, заборонених для ретрансляції Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення (рішення від 17.07.2014 № 292 та № 297). Інформацію про порушників вже передано до СБУ та міліції. Повний перелік заборонених телеканалів: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-МИР», «TVCI» (ТВ Центр), «Россия 1», «НТВ», «ТНТ», «Петербург 5», «Звезда», «РЕН-ТВ», «Life News» та «Russia Today».

- Ураховуючи, що зараз приймається дуже багато змін до законодавства, які мають серйозне значення для кожного громадянина, мною було прийнято рішення щодо створення на сайті облдержадміністрації спеціальної сторінки із роз’ясненнями основних змін. Спеціалісти нашого юридичного відділу аналізуватимуть документи, які торкаються кожного громадянина, будуть готувати роз’яснення, й ми викладатимемо їх на сайт, - повідомив Валерій Баранов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні