Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області завершився основний етап вступної кампанії-2014

5 серпня 2014 - 14:01

В області завершився основний етап вступної кампанії-2014

Останнім днем, коли абітурієнти могли подати заяви на вступ до вищих навчальних закладів, було 31 липня. За інформацією Департаменту освіти обласної державної адміністрації за період з 11 по 31 липня включно українські виші прийняли 2 100 267 заяв від 601 446 абітурієнтів. У минулому році цей показник був дещо більшим -  2 200 100 заяв від 703 800 вступників.

Серед запорізьких вишів за кількістю поданих заяв лідерами є Запорізький національно-технічний університет та Запорізький національний університет. До приймальної комісії ЗНТУ подано понад 14 тисяч заяв, до ЗНУ – близько 12 тисяч.

Наразі, як повідомив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Базь, у вищих навчальних закладах триває оприлюднення списків рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення. За їх обсягом на першому місці також знаходиться ЗНТУ– 610 місць, ЗНУ отримав 380 місць, ЗДІА - 145.

- У цілому, цьогорічна вступна кампанія пройшла без особливого ажіотажу з боку абітурієнтів, рекорди по прийому заяв запорізькі виші не били, приймальні комісії працювали в спокійному режимі. Перші списки вступників, рекомендованих до зарахування на місця держзамовлення, були оприлюднені другого серпня - розміщені на інформаційних стендах приймальних комісій та веб-сайтах вищих навчальних закладів. Після цього  вступники мали  три дні  для того, щоб подати оригінали документів у той ВНЗ, який рекомендував їх до зарахування. З оновленими списками абітурієнти можуть ознайомитися також 5 та 8 серпня, - зазначив посадовець.

Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням має відбутися не пізніше 11 серпня (до 15.00), за кошти фізичних і юридихних осіб - не пізніше 18 серпня.

Особлива увага, за словами Олександра Базя, приділялася вступникам з Донецької та Луганської областей. Із зазначених територій було зареєстровано 4500 дітей, що проходили зовнішнє незалежне оцінювання в Запорізькому регіоні.

- Всім допомагали, консультували, роз’яснювали. Під час проходження додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання вищі навчальні заклади надавали допомогу щодо розміщення приїжджих абітурієнтів у гуртожитках, - повідомив заступник голови Департаменту.

З метою організованого проведення вступної кампанії-2014 у вищих навчальних закладах регіону, забезпечення відкритості та прозорості відбору абітурієнтів на навчання, оперативного реагування на можливі факти порушень, а також надання інформаційно-консультативної допомоги абітурієнтам, їх батькам та іншим категоріям громадян на період вступної кампанії до 18 серпня 2014 року в Департаменті освіти і науки ОДА  працюватимуть консультаційні телефони:  239-04-28 (основний),   239-02-35 (додатковий).

Станом на 4 серпня від абітурієнтів надійшло 71 звернення щодо роз’яснень особливостей прийому до вишів Запоріжжя та Запорізької області, грубих порушень щодо цього питання не виявлено.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів