Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Місцеві органи влади мають максимально сприяти створенню ОСББ»

5 серпня 2014 - 14:10

Заступник голови ОДА Петро Гончарук взяв участь у відкритті семінару «Сприяння органів місцевого самоврядування створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків», який сьогодні відбувся в облдержадміністрації.

- Наразі ми маємо план щодо реформування галузі житлово-комунального господарства, але він передбачає не лише дії обласної влади, а й упровадження змін на законодавчому рівні. Через те, що це питання не одного дня, ми зараз працюємо над тим, що можемо зробити власними зусиллями. Створення ОСББ – це украй важливе питання, особливо зараз, коли серйозно постало питання щодо значного скорочення споживання природного газу для забезпечення проведення опалювального сезону на належному рівні. Саме тому місцеві органи влади мають надавати максимальне сприяння створенню ОСББ , - зазначив посадовець.

За словами Петра Гончарука, постановою Кабінету Міністрів України передбачені ліміти на газ за всіма напрямками, і в порівнянні з обсягами споживання за минулий рік вони скорочені на 30%. При порушенні визначених Урядом лімітів на газ керівники бюджетних організацій та підприємств притягуватимуться до відповідальності, у найбільш серйозних випадках – до кримінальної.

Також посадовець повідомив, що аналогічний семінар відбудеться у четвер для м.Запоріжжя, а в найближчий час буде проведено кущові семінари на територіях області, з максимальним залученням працівників галузі. Крім того, буде підготовлено методичні матеріали, які на прикладах та в цифрах продемонструють, наскільки вигідно створювати ОСББ.

Під час заходу учасники заслухали доповіді експертів щодо у провадження принципів державної та місцевої політики щодо створення ОСББ, ознайомилися з механізмом, як вдало організувати інформаційно-просвітницьку роботу щодо переваг та перспектив ОСББ, заслухали інформацію щодо ф ункцій та повноважень органів місцевого самоврядування у сприянні діяльності ОСББ.

Крім того, було розглянуто п равові аспекти та практичну реалізацію програм, стимулюючих діяльність ОСББ, а також послідовність кроків при створенні ОСББ.



Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів