Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Влада на місцях сама вирішуватиме, коли розпочинати опалювальний сезон»

5 серпня 2014 - 15:34

Петро Гончарук: «Влада на місцях сама вирішуватиме, коли розпочинати опалювальний сезон»

З цього року місцеві органи виконавчої влади індивідуально прийматимуть рішення щодо початку опалювального сезону, - таке рішення прийнято відповідно до постанови Кабінету міністрів України.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук під час брифінгу з журналістами.

- Якщо раніше опалювальний сезон розпочинався автоматично після того, як три доби поспіль середньодобова температура становила вісім та нижче градусів, то тепер останнє слово за місцевою владою. Безумовно, це піде тільки на користь, адже як показує досвід минулого року, коли в жовтні довелося вмикати опалення, і після цього було значне потепління, ми втратили багато зайвих коштів – близько 32 млн. грн. Тепер місцева влада зможе сама приймати рішення з цього приводу, керуючись, у тому числі, й прогнозами погоди, - зазначив Петро Гончарук.

Крім того, посадовець повідомив, що ще напередодні прийняття постанови КМУ обласна влада пропонувала Уряду знизити середньодобову температуру для початку опалювального сезону до шести градусів тепла, але тепер потреби в такому рішенні немає.

- Це дозволить значно знизити споживання газу та уникнути випадків, коли батареї працюють при підвищеній температурі повітря, і запоріжці вимушені відкривати вікна. Виходить, ми опалюємо вуличне повітря, витрачаючи на це величезні кошти, - зазначив Петро Гончарук.

Загалом, за словами посадовця, природний газ виділено всім споживачам: і бюджетним організаціям, і підприємствам ТКЕ, і промисловим підприємствам, але всі ліміти у порівнянні з минулим роком скорочено на 30%, тож доведеться серйозно економити.

За словами посадовця, практично вирішеним є питання і про введення в школах навчання й по суботах з метою продовження зимових канікул. Крім того, початок осінніх канікул може бути перенесений з 1 на 15 листопада.

Також Петро Гончарук повідомив, що наразі на державному рівні розглядається питання щодо зниження санітарних норм у житлових приміщеннях на два градуси, що дасть можливість зекономити 2-3% газу.

- Дуже велика економія для м.Запоріжжя – це відключення гарячого водопостачання, наразі його відновлення не планується до кінця опалювального сезону. Люди мають поставитися до цього із розумінням, адже відключення гарячої води - це один з найбільших резервів економії газу. Я не виключаю можливості того, що гаряча вода в кранах таки може з’явитися, але варто пам’ятати, що це додатковий фінансовий ресурс для міських тепломереж, використання газового ліміту, який виділяється щомісяця, - наголосив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області