Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область налагоджуватиме співробітництво з США

5 серпня 2014 - 15:44

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук зустрівся з представниками Місії Агентства США з міжнародного розвитку на чолі з координатором щодо питань допомоги США в Україні Послом Кліффордом Бондом. Представники сторін обговорили економічну та суспільно-політичну ситуацію, яка сьогодні склалася в Запорізькому регіоні, а також зупинилися на можливостях та перспективах взаємної співпраці, зокрема в економічній сфері.

Посол зазначив, що головною метою їх візиту є налагодження партнерських відносин як на обласному, так і національному рівнях, особливо в умовах майбутньої децентралізації влади.

- Запорізька область знаходиться дуже близько до зони військового конфлікту, тому, звичайно, таке географічне розташування  впливає на вашу роботу, діяльність підприємств, організацій тощо. Хочу почути, які проблеми наразі вас турбують. Можливо, разом ми зможемо їх подолати та матимемо з цього взаємну користь, - зауважив Кліффорд Бонд.

Петро Гончарук зупинився на діяльності промислових підприємств регіону, які завжди були більш орієнтовані на Росію на країни СНД, однак на сьогодні вимушені шукати та розширювати інші ринки збуту. Посадовець зазначив, що наразі торгівельний обіг між областю та США складає лише 2 %, а об’єм прямих інвестицій – 0,7%.

- Ми маємо дуже багато проектів, які потрібно активізувати. Це стане можливим за умови надання допомоги – фінансової, технологічної, інвестиційної, навчальної. Запорізька область  за об’ємами реалізації промислової продукції займає третє місце по всій країні. Враховуючи те, в якій ситуації опинилася зараз країна, це дуже гарний показник. Упевнений, що з вами разом ми зможемо його покращити, - висловив переконання посадовець.

Стосовно розвитку бізнесу в області та подолання корупції в цій сфері висловилася голова регіональної ради підприємців Запорізької області Ірина Лєх. Громадський діяч наголосила, що боротися з хабарництвом необхідно, починаючи із внесення змін до законодаства на національному рівні до конкретної роботи на місцях.

Ірина Лєх  звернулася до іноземних делегатів з проханням надати консультативну та фінансову допомогу стосовно створення в регіоні незалежного бізнес-офісу, до якого могли б приходити представники бізнесу з можливістю обговорювати та вирішувати  свої конкретні проблеми.

Наприкінці зустрічі Посол Кліффорд Бонд порадив передусім визначитися з політичними силами,  які захищали б інтереси бізнесу в парламенті. Американський дипломат також відзначив, що область має досить вигідні умови для розвитку багатьох проектів, тому  запевнив, що сприятиме Запорізькій області в налагодженні співробітництва з США.

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області