Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виїзна приймальня проконсультувала токмацький бізнес

11 серпня 2014 - 10:57

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності, яке відбулося у м.Токмак.

У ході засідання було розглянуто проблемні питання для бізнесу в м.Токмак та у Токмацькому районі. Серед них – сплата платниками ПДВ обов’язкової фіксованої суми в бюджет, обмеження Податковим кодексом платників єдиного податку в роботі з постачальниками й споживачами (розмежування на три групи платників та умови їх роботи в правовому полі) тощо.

Токмацькі суб’єкти підприємницької діяльності мали низку питань й до ВАТ «Запорожобленерго». Начальник відділу перспективного розвитку Дмитро Борисов надав роз’яснення з питань вимог щодо заміни автоматичних вимикачів на менш потужні, щодо вилучення обігових коштів підприємців через те, що, за словами бізнесменів, Токмацький РЕМ працює за передоплатою в розмірі двомісячної суми.

Також обговорювалися питання щодо тривалої процедури реєстрації договорів оренди. Для скорочення часу оформлення підприємці запропонували впровадити електронну базу даних, в яку підприємець самостійно буде вводити дані договору, а працівники відділу юстиції здійснюватимуть контроль щодо правильності їх заповнення. Начальник відділу державної реєстрації майнових прав на нерухомість реєстраційної служби Головного управління юстиції в Запорізькій області Тарас Кириченко відповів на поставлені питання та надав відповідні роз’яснення.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Щербина відповіла на питання підприємців щодо виділення коштів з держбюджету для функціонування програм з фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу, а також щодо впровадження механізмів здешевлення короткострокових і довгострокових кредитів.

Окрема увага під час засідання приділялася питанням щодо того, що місцеві підприємці вимушені платити штрафні санкції через відсутність інформації про зміну законодавства в ціновій сфері (про підвищення цін на алкогольні напої підприємці дізнаються після терміну початку дії законодавчого документа, за ці дні налічують штрафні санкції). Було запропоновано створити на телебаченні рубрику для суб'єктів господарської діяльності і постійно інформувати про будь-які зміни в законодавстві. Також підприємці наголошували на необхідності надання бізнесу юридичної допомоги з оскарження штрафних санкцій податкової інспекції (у випадках, якщо підприємець упевнений в законності своїх дій, але самостійно не може довести свою правоту податкової). Крім того, у зв'язку із зменшенням обсягів продажу продукції на міському ринку підприємці запропонували звільнити на три місяці суб'єктів господарської діяльності від орендної плати на ринку.

Всі питання, озвучені під час засідання виїзної приймальні, взято на контроль.

Підбиваючи підсумки засідання, Григорій Самардак зазначив, що практика проведення засідань виїзних приймалень у різних районах області буде продовжуватися й далі.

- Підтримка бізнесу – це один із пріоритетів, визначений обласною виконавчою владою на поточний рік. Практика виїзних приймалень  дозволяє не тільки самим підприємцям зекономити час та отримати необхідні консультації у ході зустрічі, але й сигналізує владі про найбільш актуальні сьогочасні проблеми, які підлягають негайному розв’язанню,  - зазначив Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України