Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний перинатальний центр - найкращий об’єкт соціально-культурної та оздоровчої сфери в Україні

11 серпня 2014 - 14:43

Обласний перинатальний центр - найкращий об’єкт соціально-культурної та оздоровчої сфери в Україні

Державна архітектурно-будівельна інспеція України оголосила переможців конкурсу на кращі будинки та споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію у 2013 році. Серед них – Запорізький обласний перинатальний центр, який переміг у номінації «Об'єкти соціально-культурної та оздоровчої сфери».

Про це повідомив начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Сергій Кузнєцов під час брифінгу голови облдержадміністрації Валерія Баранова.

- У конкурсі на кращі будинки та споруди, збудовані та введені в експлуатацію в 2013 році, організованому Державною архітектурно-будівельною інспекцією України, оцінювалися 66 проектів у дев’яти номінаціях. Перша черга обласного перинатального центру стала першою в номінації «Об'єкти соціально-культурної та оздоровчої сфери». Наш центр залишив позаду такі об'єкти як, спорткомплекси в Києві та Донецьку, а також радіологічний корпус онкодиспансеру в Дніпропетровську, - повідомив Сергій Кузнєцов.

За словами посадовця, експерти гідно оцінили унікальність нашого закладу охорони здоров’я: тільки в запорізькому перинатальному центрі є не тільки акушерський, а й гінекологічний корпус.

- Акушерський корпус вже введений в експлуатацію в листопаді минулого року, гінекологічний корпус наразі готовий на 85-90%. За час роботи першої черги обласного перинатального центру там народилися 1677 немовлят, у тому числі 63 двійні та одна трійня. Проблеми з фінансуванням об’єкту дещо уповільнюють та відтягують його завершення, але поточного року ні на день не було зупинено роботи. Планується, що протягом 1,5-2 місяців, за умови нормального фінансування будівництва, буде введено в експлуатацію гінекологічний корпус, - повідомив Сергій Кузнєцов.

Унікальність нашого перинатального центру дає можливість надавати висококваліфіковану медичну допомогу жінкам не тільки під час пологів, але й у період вагітності. Торік керівництвом облдержадміністрації було прийнято правильне рішення про розділення будівництва об’єкту на дві черги. Це дало можливість ввести в експлуатацію першу чергу об’єкту ще в листопаді минулого року. Нагадаємо, будівництво обласного перинатального центру розпочалося в 2012 році.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні