Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «ОСББ допоможуть зберегти житловий фонд у належному стані»

12 серпня 2014 - 14:26

Створюючи ОСББ, кожен мешканець багатоквартирного будинку знатиме, за що конкретно він платить. На цьому в черговий раз наголосив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук під час семінару «Сприяння органів місцевого самоврядування створенню об'єднань співвласників багатоквартирних будинків», який відбувся в ОДА за участю представників райдержадміністрацій, селищних рад, депутатів місцевих рад, громадськості.

- Ми маємо врешті-решт розірвати замкнуте коло: люди не бажають платити через те, що не отримують якісні комунальні послуги, а ЖЕКи, в свою чергу, не можуть надати ці якісні послуги, тому що їм нема за що виконати елементарний ремонт. Потрібно зрозуміти, що рано чи пізно будники почнуть руйнуватися, а зробити щось буде неможливо. Створення ОСББ дає можливість не тільки суттєво економити споживання природного газу, що вкрай важливо на сьогодні, а й зберегти житловий фонд у належному стані. Ставши повноправними господарями будинку, його мешканці мають можливість покращити утримання житлової будівлі, замовляти та отримувати ті послуги, які вони самі бажають, раціонально використовувати кошти на потреби лише того будинку, в якому проживають, і при цьому кожен знатиме, за що він платить, - підкреслив посадовець.

Під час заходу представники територій доповіли, що більшість жителів поки що з невеликим ентузіазмом реагують на створення ОСББ, пояснюючи це небажанням щось змінювати та брати на себе відповідальність за утримання будинку, а також відсутністю обслуговуючих компаній, які могли б надавати якісні послуги на місцях.

Окрім того, як зазначила голова громадської організації «Наш дім» Любов Карпенко, в суспільній свідомості на сьогодні залишилася установа, що приватизувати можна лише окрему квартиру, а не будинок у цілому.

- Треба донести до жителів багатоквартирних будинків інформацію, що вся будівля, весь житловий комплекс – не комунальна власність міста та не власність держави. Господарі будинку – це його мешканці, - зауважила громадський діяч.

З цього приводу, Петро Гончарук наголосив, що потрібно активізувати роботу з населенням, налагодити тісну співпрацю з органами влади та засобами масової інформації, забезпечити розвиток громадських організацій.

Впродовж семінару учасники також ознайомилися з майновими правами власників багатоквартирних будинків, перевагами та послідовністю кроків при створенні ОСББ, заслухали інформацію щодо організації вдалої інформаційно-просвітницької роботи стосовно переваг та перспектив таких об’єднань.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців