Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні підприємства шукають шляхи ліквідації боргів із зарплати

26 серпня 2014 - 10:41

Проблемні підприємства шукають шляхи ліквідації боргів із зарплати

Під головуванням заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Олега Ніколенка відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У заході взяли участь представники Запорізької обласної ради, прокуратури Запорізької області, обласного Пенсійного фонду, відділення національної служби посередництва та примирення, ГУ  юстиції в Запорізькій області, керівники проблемних підприємств.

Члени комісії розглянули ситуацію на підприємствах-банкрутах, тих, які проходять процедуру відновлення платоспроможності, а також стан справ на економічно активних підприємствах, які мають заборгованість з обов’язкових платежів перед Пенсійним фондом.

Олег Ніколенко повідомив, що загальна сума заборгованості із заробітної плати в липні 2014 року збільшилася на 2,4 млн. грн. або на 4,6 % та станом на початок серпня склала 54,1 млн. грн. При цьому, за словами посадовця, майже весь приріст заборгованості припадає на підприємства, що перебувають у процедурах банкрутства.

За інфомацією начальника відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Запорізькій області Максима Югаєва, з початку року борги перед працівниками підприємств-банкрутів зросли на 7,7 млн. грн. (23,6%) і складають 40,1 млн. грн. Список таких боржників збільшився з 18 до 39  на початок серпня поточного року.

Левову частку із загальної суми боргу підприємств-банкрутів займають 11 підприємств державного сектору економіки, що перебувають у сфері управління центральних органів виконавчої влади. Їх заборгованість складає 30,1 млн. грн. або 77 %. Серед них: ПАТ «Азовські мастила та оливи» (17,0 млн. грн.), ЗДП “Кремнійполімер” (6,8 млн. грн.), Бердянський державний завод скловолокна (2,3 млн. грн.), ЗДП «Радіоприлад» (1,2 млн. грн.), ДП «Хлібна база № 74» (1,1 млн. грн.), ВАТ “Вуглецевий композит” (0,7 млн. грн.) тощо.

У ході засідання представники проблемних підприємств прозвітували про причини зростання боргів, а також окреслили перспективи їх погашення з урахуванням затверджених графіків.

За підсумками обговорення прийнято ряд організаційних рішень, які стосуються врегулювання ситуації на ЗДП «Кремнійполімер», ЗДП «Радіоприлад», ТОВ «Запорізький сталепрокатний завод», ПАТ «Азовські мастила та оливи», ВАТ «УНДІ СЕ «Перетворювач», ПАТ «Склопласт» тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.