Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодим людям допомагають зорієнтуватись на ринку праці та знайти перше робоче місце

8 вересня 2014 - 11:18

Молодим людям допомагають зорієнтуватись на ринку праці та знайти перше робоче місце

За даними обласного центру зайнятості, з початку поточного року на обліку  перебувало понад 24 тисячі безробітних молодих людей віком до 35 років, а це - понад 45 % від загальної чисельності безробітних. На початок вересня на обліку перебувало понад дев’ять тисяч безробітних молодих людей, які потребують допомоги в працевлаштуванні, у тому числі на перше робоче місце.

Тому спеціалісти обласної служби зайнятості приділяють особливу увагу підвищенню ефективної зайнятості молоді,  професійної самореалізації, більш продуктивного використання потенціалу молодих людей.

За сприяння служби зайнятості з початку поточного року в області було працевлаштовано 8,4 тисячі безробітних із числа молоді, з них отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 267 осіб.

З кожним роком зростає чисельність молодих людей, які бажають отримати нову професію або підвищити свою кваліфікацію. Так, з початку 2014 року майже 3,3 тисячі безробітних із числа молоді проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості як у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві.

Однією з форм активних програм зайнятості є орієнтація молодих людей на тимчасову зайнятість. Так, на громадські та інші роботи тимчасового характеру було працевлаштовано 2,1 тисячі молодих людей.

З метою підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, обласною службою зайнятості у вересні 2014 року проводиться Місячник зайнятості молоді.

У рамках цього проекту в міських та районних центрах зайнятості області організовані інформаційні семінари, ярмарок вакансій для молоді, працюють консультаційні пункти, проходять аукціони претендентів та презентації професій тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни