Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодим людям допомагають зорієнтуватись на ринку праці та знайти перше робоче місце

8 вересня 2014 - 11:18

Молодим людям допомагають зорієнтуватись на ринку праці та знайти перше робоче місце

За даними обласного центру зайнятості, з початку поточного року на обліку  перебувало понад 24 тисячі безробітних молодих людей віком до 35 років, а це - понад 45 % від загальної чисельності безробітних. На початок вересня на обліку перебувало понад дев’ять тисяч безробітних молодих людей, які потребують допомоги в працевлаштуванні, у тому числі на перше робоче місце.

Тому спеціалісти обласної служби зайнятості приділяють особливу увагу підвищенню ефективної зайнятості молоді,  професійної самореалізації, більш продуктивного використання потенціалу молодих людей.

За сприяння служби зайнятості з початку поточного року в області було працевлаштовано 8,4 тисячі безробітних із числа молоді, з них отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 267 осіб.

З кожним роком зростає чисельність молодих людей, які бажають отримати нову професію або підвищити свою кваліфікацію. Так, з початку 2014 року майже 3,3 тисячі безробітних із числа молоді проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості як у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві.

Однією з форм активних програм зайнятості є орієнтація молодих людей на тимчасову зайнятість. Так, на громадські та інші роботи тимчасового характеру було працевлаштовано 2,1 тисячі молодих людей.

З метою підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, обласною службою зайнятості у вересні 2014 року проводиться Місячник зайнятості молоді.

У рамках цього проекту в міських та районних центрах зайнятості області організовані інформаційні семінари, ярмарок вакансій для молоді, працюють консультаційні пункти, проходять аукціони претендентів та презентації професій тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів