Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний центр охорони культурної спадщини потребує нової стратегії розвитку

13 жовтня 2014 - 10:08

На черговому засіданні Президії Громадської ради при облдержадміністрації розглянуто стан справ та перспективи розвитку КЗ  «Обласний центр охорони культурної спадщини». Роботу закладу проаналізували члени комітету з питань культури та мистецтва, про висновки яких повідомив громадський активіст Володимир Швець. Так, з’ясовано, що із 14 співробітників лише четверо безпосередньо виїжджають на території, недостатньо прозоро відбувається відбір суб’єктів оцінювання вартості курганних груп.  Також занепокоєння викликають великі тіньові обороти та корупційні схеми на ринку надання довідкових та оцінювальних послуг. Член Громадської ради Владислав Сергієнко зауважив, що варто ввести процедуру ліцензування цієї діяльності, щоб відсіяти недобросовісних експертів. Зі свого боку, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко представив громадськості претендента на посаду директора центру, відомого запорізького історика та археолога Олега Тубольцева, від якого очікують проект стратегії розвитку закладу.

У засіданні також взяв участь експерт київського Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран, який поділився напрацюваннями з реформування системи державних закупівель. На його переконання,  досвід Грузії та Чехії свідчить, що найважливішим є забезпечення прозорості всіх процедур та конкурентоздатність учасників, допуск до торгів максимальної кількості компаній, щоб зменшити ціни та зекономити бюджетні кошти. Ще один важливий напрямок співпраці влади та громадськості – завершення прийняття антикорупційного пакету законів, створення Національного антикорупційного бюро, повне відкриття всіх майнових реєстрів та створення єдиного сайту, де громадяни зможуть дізнатись про нерухоме майно посадовців, запровадження суворого контролю за стилем життя та витратами держслужбовців усіх рівнів, реформування прокуратури тощо.

Підбиваючи підсумки, голова Громадської ради Наталія Заболотна зазначила, що громадськість підтримує ініціативи влади щодо забезпечення відкритості кадрових призначень, готова уважно вивчати всі кандидатури, запропоновані на посади керівників комунальних підприємств та установ, а також надасть свої пропозиції до антикорупційної частини Стратегії реформ-2020, внесеної Президентом України.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки