Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова до початку опалювального сезону

22 жовтня 2014 - 15:23

Область готова до початку опалювального сезону

Під керівництвом Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка відбулася  всеукраїнська селекторна нарада з питань початку та забезпечення сталого проходження опалювального  сезону 2014-2015 років. Запорізьку область представляв перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Високопосадовець наголосив на необхідності навести порядок в системі розрахунків за спожитий природній газ. За словами Глави Уряду, наразі існує тенденція щодо погіршення стану розрахунків за блакитне паливо.

- Якщо в 2012 році здійснювалося 80% платежів, то в 2014 році ми ледве перескочили 50%. Потрібно розуміти, якщо немає грошей, не буде газу. Незважаючи на численні заборгованості, Кабінет Міністрів виділив 7 мільярдів гривень на компенсацію різниці в тарифах. На сьогодні вже пішли розрахунки через місцеві бюджети. Прошу дотримуватися фінансової дисципліни, ви повинні усвідомлювати свою відповідальність за забезпечення розрахунків за отриманий природний газ з боку підприємств «Теплокомуненерго», - підкреслив Арсеній Яценюк, звертаючись до керівників облдержадміністрацій.

На сьогодні найбільший борг перед НАК «Нафтогаз» за спожитий природний газ має Донецька область - близько 4 млрд. грн. та Луганська -  1,2 млрд. грн.

У ході наради керівники окремих регіонів доповіли Главі Уряду про стан підготовки областей до осінньо-зимового опалювального сезону 2014-2015 років.

За словами першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації Григорія Самардака, в області всі заплановані заходи з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період завершені в повному обсязі.

- Запорізька область готова розпочати опалювальний сезон. На сьогодні проводиться пуск теплоносія на об'єкти соціальної сфери та в житлові будинки. Інформація про початок опалювального сезону щодня надається Мінрегіону України, - зазначив посадовець.

Підбиваючи підсумки засідання, Прем’єр-міністр України повідомив, що незважаючи на те, що розрахунки за природний газ не здійснені, Уряд з центрального бюджету надав дотацію та перерахував кошти на те, щоб «Нафтогаз» постачав газ.

- Технічно ви готові. Газ ми забезпечили. Ще раз наголошую на необхідності приділити особливу увагу підключенню опалення в лікарнях, дитячих садках та школах. Налагодіть особливий контроль за цією сферою, щоб на технічному рівні було відпрацьовано належне забезпечення підключення тепла, - звернувся Арсеній Яценюк до керівників ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів