Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фінансисти та аудитори ознайомилися з основними положеннями внутрішнього аудиту в державних органах

24 жовтня 2014 - 13:44

Представники Державної навчально-наукової установи "Академія фінансового управління" Міністерства фінансів України за сприяння обласної державної адміністрації провели дводенний науково-практичний семінар на тему "Методологія та організація проведення внутрішнього аудиту в органах державного сектору в контексті провадження організаційних змін у системі управління державними фінансами". В заході взяли участь працівники підрозділів внутрішнього аудиту, головні бухгалтери, працівники територіальних органів Держфінінспекції, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи семінар, перший заступник голови ОДА Григорій Самардак, зазначив, що на сьогодні в країні проводиться величезна робота щодо реформування всіх галузей.

- Система управління державними фінансами також не є виключенням. Такі семінари в подальшому повинні допомогти нам використовувати напрацьований досвід та знання на практиці, зокрема ефективно розподіляти та управляти бюджетними коштами, - зазначив посадовець.

Заслужений економіст України, Президент Державної навчально-наукової установи «Академія фінансового управління» Міністерства фінансів України Тетяна Єфименко свій виступ присвятила основним засадам розвитку державного внутрішнього фінансового контролю в умовах євроінтеграції.

Крім того, протягом семінару учасники ознайомилися зі становленням та розвитком внутрішнього аудиту в органах державного сектору, міжнародними та національними стандартами внутрішнього аудиту, основними принципами діяльності підрозділів внутрішнього аудиту в державних органах, організаційно-практичними аспектами проведення внутрішнього аудиту в установах і організаціях, що належать до сфери управління Міністерства фінансів України тощо.

За словами організаторів семінару, необхідність реформування системи державного внутрішнього фінансового контролю покликана кількома факторами. Серед них: спрямованість на виявлення порушень і покарання винних осіб, а не забезпечення належного управління; слабка можливість повернення втрат та усунення інших негативних наслідків порушень; низький рівень довіри населення до влади; відсутність належного розуміння керівниками їх відповідальності за досягнення цілей у найбільш економний, ефективний та результативний спосіб; необхідність більш широкого залучення коштів ЄС, міжнародних організацій; зміцнення позитивного іміджу країни.

Після інформаційно-роз’яснювальних частин, семінар набув вигляду дискусії. Кожен з учасників мав можливість поставити експертам фахові запитання.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів