Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільш вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб отримають гуманітарну та матеріальну допомогу

27 жовтня 2014 - 09:28

Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак та регіональний представник Агентства ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек підписали двосторонній Меморандум про співробітництво.

В рамках документу обласна адміністрація та Регіональне Представництво Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні проводитимуть спільний моніторинг ситуації стосовно внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Запорізькій області, зокрема щодо їх захисту та гуманітарних потреб. На підставі такого моніторингу та спільної оцінки потреб УВКБ ООН і обласна адміністрація впроваджуватимуть спільну програму допомоги переселенцям, які проживають на території Запорізької області. Особливу увагу приділятимуть найбільш  вразливим категоріям осіб, переселених зі Сходу України та АР Крим.

- Вперше за роки незалежності Україна зіткнулася з такими невтішними реаліями. В своїй країні ми маємо прихистити тисячі внутрішньо переселених осіб.  Станом на 24 жовтня в Запорізькій області проживає 36 580 вимушених переселенців. Загалом розселено  12 433 сім’ї, серед них - 4842 працездатних чоловіка, 12 460 жінок, 11 899 дітей та 7378 інвалідів та людей похилого віку, - повідомив перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

Посадовець також наголосив на величезному значенні підписаного Меморандуму. За словами Григорія Самардака, документ відкриває нові можливості та перспективи, серед яких робота з різноманітними неурядовими організаціями.

В свою чергу, регіональний представник Агентства ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олдріх Андрисек запевнив, що зі свого боку вони готові надати всю необхідну допомогу.                       

- Ми бачимо, що на Донбасі було зруйновано багато сіл та міст. Очевидно, що в зв’язку із зимовим періодом кількість переселенців буде збільшуватись. У таких умовах без додаткових ресурсів та чіткого плану дій не обійтися, тож ми готові надати необхідну підтримку, - зазначив Олдріх Андрисек.

 

 

Довідково:

Цільові групи населення для надання матеріальної допомоги в рамках проекту: сім'ї з трьома та більше дітьми ("багатодітні родини"); сім'ї з людьми з особливими потребами (пенсіонери та дорослі/діти з обмеженими можливостями);  батьки-одинаки.

Підставою для надання допомоги є звернення вимушених переселенців до органів соціального захисту населення області за місцем фактичного проживання з наступними документами: заяву довільної форми; копія паспорта; реєстраційний номер облікової картки платника податків; розширена довідка про склад сім'ї або акт обстеження матеріального стану за місцем фактичного проживання із зазначенням складу сім'ї, сімейних відносин і датами народження членів сім'ї; копія документа, що підтверджує інвалідність (при необхідності); номер особового рахунку в банківській установі для перерахування коштів; згоду на обробку персональних даних, визначених чинним законодавством.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни