Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Транзитне містечко для переселенців зводиться інтенсивними темпами

30 жовтня 2014 - 16:38

У Запоріжжі тривають роботи на ділянці, виділеній для спорудження транзитного містечка для вимушених переселенців. Житлові модулі для їх спорудження виділив для України Уряд Німеччини.

З метою перевірки ходу робіт до Запоріжжя прибув заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький. Спільно з представниками органів місцевої влади та житлово-комунального господарства посадовець перевірив стан підготовки ділянки площею 1,12 га, яка розрахована на проживання 500 осіб. Посадовці пересвідчилися, що на ділянці враховано питання підведення комунікацій електромережі, водопостачання, водовідведення та теплопостачання. На даний момент проводиться розчищення території для встановлення збірних будинків підвищеного комфорту.

За словами начальника Головного управління ДСНС України у Запорізькій області генерал-майора служби цивільного захисту Олексія Лепського, на сьогодні вирівняно та сплановано 50 % території на площі 0,6 га. Також вирішено питання щодо виділення  4 тис. тонн щебеню для відсипки площі під установку житлових модулів.

Крім цього, Головне управління спільно з органами місцевої влади відпрацювали питання та виділили вісім резервних ділянок для влаштування модульних будинків. Так, у м. Бердянськ під забудову транзитного містечка виділено 1 га землі, у Бердянському районі – дві ділянки по 1 га, м. Приморськ – дві ділянки по 0,5 га, смт Якимівка – дві ділянки площею 0,5 та 0,8 га, а також у смт Куйбишеве – 1,14 га.

Згідно з домовленостями між канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель та Президентом України Петром Порошенком, на початку листопада до України прибуде тридцять вантажівок з житловими модулями. Всього планується доставити ще близько ста фур. Споруджуватимуться транзитні містечка за рахунок іноземних інвесторів.

 «Проектна документація для проведення робіт з будівництва модульного житла практично готова, існують чіткі технічні рішення щодо підключення будинків до відповідних систем комунікацій. Ділянка для побудови обрана досить вдало. Роботи з планування території ведуться інтенсивно, техніка працює, робиться все можливе задля того, щоб підготуватись до прийому будівельних конструкцій. До 15 листопада планується завезення модульних будиночків на територію області. Темпи, з якими Запоріжжя готується до монтажу транзитного містечка, задовольняють нас за строками та обсягами роботи. До настання морозів ми повинні встигнути повністю змонтувати містечко для жителів Сходу. У порівнянні з іншими гарнізонами запоріжці працюють, не чекаючи фінансових надходжень, – дав оцінку стану справ Василь Стоєцький.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію