Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області затвердили план дій щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації на воді

5 грудня 2014 - 14:26

В обласній державній адміністрації відбулося засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолює перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

Учасники засідання розглянули низку питань, серед яких – «Про організацію роботи щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах області та готовності проведення рятувальних робіт у зимовий період».

За інформацією начальника управління організації заходів цивільного захисту населення ГУ ДСНС України у Запорізькій області Володимира Матросова, у 2014 році на водних об’єктах потонули 62 особи (в 2013 - 79). Найчастіше нещасні випадки на воді у зимовий період відбуваються внаслідок порушення рибалками-любителями правил поводження на льоду. Тільки в 2012-2014 роках в області загинули 13 рибалок. Найбільше таких трагічних випадків сталося на Азовському морі та  Каховському водосховищі.

Організацію робіт щодо попередження загибелі людей на воді, а також рятування потерпілих здійснює аварійно-рятувальна частина ГУ ДСНС України в Запорізькій області. У розпорядженні рятівників є катер на повітряній подушці, спецкатер типу «річка-море», гумовий човен «Шторм» та ще чотири спеціалізовані плавзасоби.

Додаткову техніку мають підрозділи ГУ в Енергодарі. Для того, щоб зробити цю роботу більш ефективною на узбережжі Азовського моря створені чотири рятувальні пости, обладнані необхідними засобами спостереження.

Як відзначив Володимир Матросов, вся техніка перевірена та готова до використання.

У ході засідання члени комісії погодили План дій департаментів, управлінь ОДА, обласних управлінь та установ, РДА, органів місцевого самоврядування щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з водними об’єктами та план дій щодо підготовки до пропуску льодоходу у 2015 році.

Підбиваючи підсумки, Григорій Самардак особливо підкреслив відповідальність керівників всіх ланок за чітку реалізацію затверджених планів та забезпечення якісної роботи відповідних служб.

- Всі відповідальні посадовці, особливо керівники територій, мають зробити все можливе для недопущення трагічних випадків на воді, особливо в зимовий період. Наші рибалки, інші громадяни, які виходять до водойм на відпочинок, мають почуватися захищеними, а в разі  необхідності – отримати своєчасну і якісну допомогу, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні