Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Узбекистан та Запоріжжя – курс на поглиблення економічної співпраці

12 липня 2006 - 10:53

В облдержадміністрації відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Сіна з Надзвичайним і Повноважним послом Узбекистану в Україні Ілхомом Хайдаровим. Дипломата супроводжували радник з торгово-економічних питань Посольства Узбекистану в Україні Салахітдін Саліхов та генеральний директор ТОВ «УкрУзАВТО» Еркін Імінов.

З метою розширення зв'язків з регіонами Республіки Узбекистан 25 червня 2004 року Запорізькою обласною державною адміністрацією було укладено Угоду про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з Хокіміятом Навоїйської області Республіки Узбекистан.

Тому мету свого візиту Надзвичайний і Повноважний Посол охарактеризував, як наповнення цієї угоди конкретними ідеями та планами.

Ілхом Хайдаров повідомив, що це його перша поїздка в регіони, та наголосив, що Запорізька область була обрана не випадково.

- Ваш край, - зазначив Посол, - це потужний промисловий та аграрний регіон. Запорізька область може похвалитися солідними ресурсами, як виробничими, сільськогосподарськими, так і кадровими.

Ілхом Хайдаров висловив упевненість, що економічні взаємини між узбецьким та українським регіонами будуть і далі динамічно розвиватися, охоплюючи все нові й нові сфери народного господарства.

У свою чергу, Олександр Сін запевнив високого гостя, що виконавча влада в регіоні докладе всіх зусиль для сприяння поширенню інформації в ділових колах про можливості співробітництва з узбецькими партнерами.

- Ми будемо всебічно сприяти ґрунтовній економічній співпраці між нашими регіонами, - зазначив Олександр Сін.

Учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку туристичного бізнесу стосовно двох областей та можливість виходу на запорізький ринок узбецьких автомобілебудівників.

Наприкінці зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Узбекистану запросив керівництво облдержадміністрації приїхати з візитом до Навоїйської області.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області