Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Військовослужбовці засвоюють уроки Акта Злуки

15 січня 2015 - 16:38

 Військовослужбовці засвоюють уроки Акта Злуки

Напередодні Дня Соборності України в обласному військовому комісаріаті відбувся День інформування «Соборність України: погляд в історію, уроки та висновки».

У заході взяли участь представники громадських організацій, особовий склад облвійськкомату, волонтери, військовослужбовці - учасники АТО, науковці.

Заступник військового комісара по роботі з особовим складом та громадськістю полковник Михайло Логвінов зазначив, що нині Україна святкує 96-у річницю Злуки Західно-Української Народної республіки та Української Народної республіки. Акт Злуки став символом соборності, єдності, здатності українців до консолідації, до праці і боротьби за власну державу. Соборність, про яку мріяли багато поколінь українського народу, стала реальністю.

Сьогодні особливої актуальності набуває розуміння внутрішніх та зовнішніх чинників, які призвели до поразки Української Народної Республіки і втрати нею незалежності майже століття тому. Офіцер наголосив, що без боєздатної професійної армії неможливо відстояти незалежність Української держави, тож сьогодні Збройні Сили України є гарантом її державної незалежності – останні події на Сході України є підтвердженням цьому.

 Змістовну та цікаву доповідь про історичні паралелі між подіями в Україні у 1919 році та сьогоденням  провів директор Запорізького обласного краєзнавчого музею, доктор історичних наук, професор Георгій Шаповалов.

У рамках заходу відбулося нагородження грамотами обласного військового комісаріату військовослужбовців-учасників АТО за мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, а також волонтерів за самовіддану безкорисну справу по підвищенню обороноздатності держави, боєготовності армії, масштабне постачання матеріально-технічних засобів військовим підрозділам і соціального захисту учасників бойових дій та їх сімей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів