Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Функції державних соціальних інспекторів та спеціалістів соцслужб перерозподілено

16 січня 2015 - 10:33

Питання перерозподілу функціональних обов’язків державних соціальних інспекторів та спеціалістів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і служб у справах дітей розглянули учасники наради, яку провів директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Як зазначив посадовець,  перерозподіл обов’язків цих соцпрацівників передбачений постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора», яка набуває чинності одночасно із Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

- Такий підхід дозволить спеціалістам центрів соцслужб вчасно виявляти сім”ї з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, - зазначив посадовець. - А  за державними соціальними інспекторами на сьогодні залишаються функції зі здійснення контролю за правильністю надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги, а також контроль за цільовим використанням коштів державного бюджету, - повідомив Ігор Мещан.

Крім того, змінами, внесеними до постанови КМУ «Про порядок призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», передбачено, що  контроль  за  цільовим  використанням допомоги при народженні дитини і  створенням належних  умов  для  повноцінного  утримання  та  виховання  дітей здійснюється  спеціалістами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Виплата цієї допомоги припиняється також на підставі пропозицій  таких центрів.

У ході наради учасники обговорили зміни стосовно призначення допомоги одиноким матерям на дітей, які звертаються з цього питання за фактичним місцем проживання. У таких випадках обов’язково складається акт обстеження сім’ї за фактичним місцем проживання, яке проводиться центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В акті повинна міститися інформація про факт проживання дитини з матір’ю.

Виплата такої допомоги припиняється або призупиняється на підставі обґрунтованих пропозицій органу опіки та піклування  за поданням центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Контроль за цільовим використанням допомоги при всиновленні дитини здійснюється службами у справах дітей.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів