Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада допомагає вирішувати питання безгоспних автошляхів

17 січня 2015 - 09:28

Директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський провів нараду з питань визначення власника автомобільної дороги, яка з'єднує автодорогу Н-08 Бориспіль-Кременчук-Дніпропетровськ-Запоріжжя та автодорогу по вул. Тиражній у Запоріжжі.

У заході взяли участь представники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, юридичного відділу апарату ОДА, Запорізької райдержадміністрації, виконавчого комітету Запорізької міськради, районної адміністрації по Ленінському району Запорізької міськради, Сонячної сільської ради Запорізького району, УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області, Управління Укртрансінспекції в Запорізькій області та Служби автомобільних доріг у Запорізькій області.

Заступник начальника Служби автодоріг у Запорізькій області з експлуатаційного утримання автошляхів Михайло Прохоров повідомив, що  дорога, протяжність якої становить близько 3,5 км, не включена в перелік автомобільних доріг загального користування. У свою чергу, представники районної адміністрації по Ленінському району Запорізької міськради заявили, що ділянка автошляху не перебуває на балансі районної адміністрації та не входить до мережі доріг комунальної власності.

При цьому дорога знаходиться в незадовільному стані.

Оскільки вона простягається за межами обласного центру та проходить по території Запорізького району, то Державне агентство автомобільних доріг України вважає можливим розглядати питання про включення цієї ділянки автошляху до мережі доріг загального користування, але після проведення процедури визнання ділянки безгоспною відповідно до  Цивільного кодексу України.

За результатами наради директором Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євгеном Семечаєвським прийнято рішення про звернення до Головного управління Держземагентства у Запорізькій області для уточнення координат земельної ділянки.

Керівництву Сонячної сільської ради Запорізького району  доручено розпочати проведення процедури визнання автомобільної дороги безгоспною (шляхом подання до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, заяви про взяття на облік безгоспної нерухомої речі та розміщення про це оголошення в друкованих засобах масової інформації).

 

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів