Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Захист трудових прав колективу обласної інфекційної лікарні – на контролі громадськості

17 січня 2015 - 11:38

З ініціативи комітету з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, ветеранів, пенсіонерів та людей з особливими потребами Громадської ради при облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з проблемних питань діяльності КУ «Обласна інфекційна клінічна лікарня».

У заході взяли участь представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, комітетів Громадської ради, трудового колективу лікарні, громадськості.

У ході засідання учасники розглянули низку питань, особливу увагу приділивши розв’язанню конфліктної ситуації між трудовим колективом дитячого інфекційного відділення № 7 обласної інфекційної клінічної лікарні та адміністрацією медичного закладу.

За словами працівників відділення, вже тиждень воно закрите. Керівництво медичного закладу мотивувало таке рішення низькою завантаженістю відділення з початку року. Його співробітників, у свою чергу, в усній формі зобов’язали написати заяви на переведення в інші структурні підрозділи лікарні.

Як зазначили працівники відділення, за подібним сценарієм у серпні минулого року було закрито відділення № 6. Причина – плановий ремонт, який, як стверджують медики, так і не розпочався. Обидва рази, за їх словами, адміністрація діяла без відповідних офіційних наказів, що є порушенням трудового законодавства.

Представники адміністрації лікарні повідомили, що такі випадки закриття окремих відділень дійсно вже були. Основна причина, знову ж таки, - занадто низька завантаженість. Але явище це тимчасове і турбуватися через це не варто.

По завершенню засідання керівництво лікарні повідомило, що вже з 19 січня дитяче відділення № 7 запрацює у звичному режимі. Щодо відділення № 6, то його відкриють після запланованої реконструкції,  зокрема ремонту даху.

Крім того, з метою уникнення подібних конфліктних ситуацій до адміністрації медзакладу була висунута вимога - в подальшому обов’язково узгоджувати такі рішення та дії з Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області