Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У галузі тваринництва області збільшено виробництво всіх видів продуктів

12 лютого 2015 - 10:35

У галузі тваринництва  області збільшено виробництво всіх видів продуктів

Остаточні підсумки роботи галузі тваринництва за минулий рік підбили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації. Галузь спрацювала позитивно -  основні показники виробництва всіх видів продуктів значно зросли.

Протягом 2014 року м'яса вироблено 87,8 тис. тонн (102,2 % до рівня минулого року), молока – 267,8 тис. тонн (101,1 %), яєць – 729,8 млн. штук (100 %), вовни – 80 тонн (105,3 %).

У всіх категоріях господарств чисельність поголів’я великої рогатої худоби на сьогодні складає 116,6 тис. голів або 98,3% до минулого року, в тому числі корів налічується 58,6 тис. голів (95,9%).

Крім того, збільшилися показники середньодобових приростів на вирощуванні та відгодівлі великої рогатої худоби і свиней. Вони склали відповідно 437 г та 448 г.

Як зазначили в Департаменті, на розвиток галузі позитивно вплинула реалізація ряду заходів, зокрема бюджетної програми «Державна підтримка галузі тваринництва» та обласної Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014-2018 роки.

Торік  населенню області виплачена кредиторська заборгованість за утримання та збереження молодняка великої рогатої худоби, частково відшкодовано витрати на закупівлю установки індивідуального доїння корів.

 Значна увага також приділялася таким ключовим пріоритетам як технологічне переоснащення, реконструкція ферм і комплексів, будівництво нових сучасних об'єктів. Так, протягом 2014 року проведено реконструкцію та введено в дію вісім додаткових об'єктів, а саме: по чотири об'єкти в галузі свинарства та  птахівництва.

В області працює чотири племінних підприємства з племінної справи у тваринництві, які забезпечують надання послуг як сільгосппідприємствам, так і населенню області з питань збереження, відтворення та раціонального використання племінних ресурсів.

Крім того, створено селекційний центр зі свинарства, працюють дев'ять племінних заводів по свинарству та два по молочному скотарству, шість племінних репродукторів по молочному скотарству та два по свинарству, один племінний репродуктор по вівчарству, два птахорепродуктора, один племінний завод та племінний репродуктор по конярству.

Ці підприємства своєю продукцією забезпечують не тільки потреби сільськогосподарських товаровиробників усієї області, а й реалізують її за межі регіону.

Таким чином, продуктивність виробництва дозволяє повністю забезпечувати потребу регіону в продуктах харчування тваринного походження та збільшувати експортний потенціал галузі.

А подальший розвиток галузі тваринництва, який з кожним роком набирає обертів, забезпечить перспективу економічного зростання, створення нових робочих місць, підвищення добробуту й життєвого рівня сільського населення області.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади