Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці отримують пільгові кредити для переходу на альтернативне опалення

13 лютого 2015 - 09:43

Запоріжці отримують пільгові кредити для переходу на альтернативне опалення

З жовтня 2014 року Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України  започатковано Програму державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення. Нею передбачено механізм відшкодування 20% тіла кредиту, отриманого населенням у ПАТ «Ощадбанк» на придбання твердопаливних та електричних котлів (додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Агентства за посиланням: http://saee/gov/ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka -energozabespechenya/compensatsia).

За повідомленням Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури обллдержадміністрації, станом 01.02.2015 у Запорізькій області було надано 31 кредит на придбання твердопаливних та електричних котлів на загальну                            суму 455891 гривень. З них відшкодування 20 % тіла кредиту від Агентства на загальну суму 35789,2 гривень отримано по 14 кредитах. Також очікується надходження відшкодування на суму 33256 гривень ще по 10 кредитах, наданих ПАТ «Ощадбанк» у грудні 2014 року.

У 2015 році Агентством заплановано розширення переліку заходів, на які надаватиметься державна підтримка населенню. Так, ініціюється впровадження механізму відшкодування населенню частини тіла кредиту до 30 % на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів, встановлення приладів обліку тощо.

Також механізм державної підтримки розроблено і для ОСББ. Проектом запропоновано відшкодування 40 % суми кредитів на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Державна підтримка надаватиметься на придбання енергозберігаючих двокамерних склопакетів для вікон, індивідуальних теплових пунктів, засобів обліку тепла і води, модернізацію систем освітлення у місцях загального користування. Окрім надання спів фінансування для підвищення енергоефективності в будівлях проект сприятиме також збільшенню кількості ОСББ в країні (додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Агентства за посиланням http://saee.gov.ua/uk/events/previews/486).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.