Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У районах проведуть інвентаризацію на предмет наявності вільних місць для переселенців

13 лютого 2015 - 13:56

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації (стажування) Едуарда Гугніна відбулася обласна селекторна нарада з питань координації дій для розв’язання проблем вимушених переселенців, підвищення рівня їх правової інформованості та соціально-трудового захисту.

У заході взяли участь представники профільних структурних підрозділів ОДА, регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО, обласного центру зайнятості, волонтери.

Відкриваючи нараду, Едуард Гугнін зазначив, що обласна влада спільно з волонтерськими організаціями наразі робить все можливе, аби допомогти переселенцям у розв’язанні їх проблем, що стосуються насамперед пошуку житла та працевлаштування. Посадовець наголосив на необхідності налагодження ще більш тісної взаємодії з волонтерами, особливо в районах області.

-На сьогодні у більшості випадків співпраця з волонтерськими організаціями налагоджена, однак вона ще носить досить хаотичний, ситуативний характер. Тому  необхідно максимально об’єднатися, щоб мати можливість спільно вирішувати питання забезпечення переселенців житлом, одягом, продуктами харчування тощо. Щоб координація дій була налагоджена не лише в обласному центрі, а й у кожному районі області, - зазначив посадовець.

Про стан забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб у регіоні поінформував начальник регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО Микола Головань. За його словами, до області щодня прибуває понад 100 осіб, а резерв вільних місць для їх розселення майже вичерпаний.

За словами начальника штабу, наразі потрібно провести обов’язкову інвентаризацію таких місць у районах, у тому числі, відшукуючи недобудовані об’єкти з готовністю 80 % і більше. Особливо це стосується тих територій, де зараз проживає найменша кількість переселенців. Серед них – Великобілозерський, Михайлівський, Веселівський та Чернігівський райони.

У ході обговорення учасники  порушили також питання працевлаштування переселенців, особливо тих, хто не має на руках трудових книжок та не встиг розірвати належним чином свої трудові відносини на попередньому місці роботи.

За результатами наради головам райдержадміністрацій та керівникам міст обласного значення доручено провести інвентаризацію вільних місць, придатних для житла, та до 1 березня надати переліки до регіонального штабу з питань соціального забезпечення та тимчасового розміщення сімей та переселенців із зони проведення АТО.

Крім того, має бути проведена робота з налагодження координації представників влади та волонтерських організацій на місцях. У першу чергу, території мають визначитися з тим, хто з місцевих волонтерів координуватиме питання по роботі з переселенцями.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.