Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Воїни-інтернаціоналісти сьогодні - кістяк потужної військової сили

13 лютого 2015 - 15:32

З нагоди 26-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану, що відзначатиметься 15 лютого, керівники області та міста зустрілися з представниками громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів.

Вітаючи учасників заходу, заступник голови облдержадміністрації (стажування) Едуард Гугнін зазначив, що  великою мірою саме від воїнів-інтернаціоналістів залежить сьогодні встановлення миру та спокою в державі.

- Ситуація в країні зараз дуже хитка, тому саме ваш досвід та знання може згуртувати значну частину населення регіону, адже в єдності і тільки в єдності – наша сила. Своїм прикладом ви виховуєте запорізьку молодь справжніми патріотами, вчите сучасних захисників Вітчизни з гідністю виконувати свій військовий обов’язок, - зазначив посадовець.

До привітань приєднався т. в.о. обласного військового комісара Олександр Мойко, який запевнив, що співпраця, налагоджена між обласним військкоматом та громадськими організаціями воїнів-афганців, завжди базувалася на взаємодопомозі та підтримці.

- З перших днів мобілізації афганці в якості добровольців заповнили військкомати. Зараз це кістяк потужної військової сили, яка захищає свободу нашої держави. Так, не всі через стан здоров’я можуть брати участь у бойових діях, але вони активно проявляють себе і в тилу: співпрацюють з волонтерськими організаціями, беруть участь в операціях з визволення полонених бійців, навчають наших молодих захисників військовій справі, проводять уроки мужності, тим самим вносячи неоціненний вклад у військово-патріотичне виховання молоді, - підкреслив полковник.

У ході зустрічі представники організацій воїнів-інтернаціоналістів висловили свої думки з приводу відзначення річниці, складної ситуації в країні та шляхів розв’язання військового конфлікту. За словами афганців, зараз не потрібно витрачати сили на розмови, треба зосередитися на реальних діях, швидких та рішучих.

- Сьогодні не ми просимо допомоги від держави, сьогодні ми країні потрібні, у нас просять допомоги. Тому традиційні питання про нарахування матеріальної допомоги афганцям, її розміри – все це незначуще наразі. Ми повинні допомагати нашій армії, самостійно відстоювати честь та територіальну цілісність нашої держави. Іншої Батьківщини у нас немає, тож потрібно за неї боротися, - зазначив представник громадської організації «Ніхто, крім нас», учасник АТО Сергій Тіунов.

Такий заклик був одностайно підтриманий усіма учасниками заходу, які водночас висловили надію на успішну реалізацію Мінських домовленостей щодо встановлення довгоочікуваного перемир’я на Сході країни.

У рамках заходу заступник голови ОДА (стажування) Едуард Гугнін вручив воїнам-афганцям подяки обласної державної адміністрації за вагомий особистий внесок у справу патріотичного виховання молоді та активну громадянську позицію.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.