Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Євген Червоненко: «Запоріжці можуть і не знати імен губернатора та керівників правоохоронних органів. Та наше головне завдання – забезпечити в регіоні стабільність і зростання соціальних стандартів»

29 липня 2006 - 13:22

Він відмітив, що соціологічні дослідження, які регулярно проводяться в області, свідчать про сталий ріст недовіри населення до правоохоронних органів. Зокрема, підсумки останнього свідчать, що на запитання «Наскільки поширена корумпованість серед посадовців правоохоронних органів?» 37,2% респондентів відповіли «Дуже поширена» і 26% -«Радше поширена» в органах ДАІ, відповідно 28,4% та 30% у відділах міліції та відповідно 26,8% та 27, 6% - у прокуратурі.

На жаль, така громадська думка небезпідставна. Рівень загальної злочинності в області протягом останніх років залишається одним із найвагоміших в державі. За результатами 6 місяців 2006 року він склав 62,3 злочини на 10 тис. населення - друге місце по державі після Луганської області ( по Україні 45,1).

Станом на перше липня поточного року залишилось нерозкритими 26 злочинів, що перебувають на контролі МВС України, з них: 7 вбивств, 3 факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 3 розбійних напади, 2 крадіжки вогнепальної зброї, 11 злочинів з категорії інших.

- І що мене найбільше непокоїть як губернатора, - наголосив Євген Червоненко, - резонансні злочини на території регіону не припиняються. Вибух автомобіля в Шевченківському районі, в результаті якого загинув сам виконавець замовленого злочину – яскравий тому приклад. Вважаю за необхідне спільно з вами, колеги, розробити і якнайшвидше послідовно впроваджувати систему упередження та протидії правопорушенням в регіоні.

Губернатор пояснив, що ця нарада була скликана терміново, у вихідний день, оскільки всі, хто бере в ній участь ( список див. у доданому файлі) несуть персональну відповідальність за безпеку запоріжців і не мають права залишати вирішення нагальних питань з декриміналізації території на майбутнє. Щоб координувати дії правоохоронців і місцевих органів виконавчої влади, створюється координаційна рада з питань забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян при голові облдержадміністрації.

Євген Червоненко окреслив новоутвореному дорадчому органу поточні завдання: детальне вивчення ситуації і упередження її негативних наслідків; оперативне реагування на події, що відбуваються, які, до речі, можуть носити не тільки суто кримінальний, але й економічний або соціальний характер.

- Запоріжці можуть і не знати імен губернатора та керівників правоохоронних органів. Та наше головне завдання – забезпечити в регіоні стабільність і зростання соціальних стандартів, - підбив риску губернатор.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

(.rtf, 81Kb)

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області