Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іноземні партнери допоможуть запорізьким фермерам розвивати плодоовочівництво та вийти на нові ринки збуту

5 березня 2015 - 13:26

Директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Ревуцький провів робочу зустріч із регіональним менеджером канадської неурядової організації Менонітської асоціації економічного розвитку Стівеном Райтом та директором Інституту післядипломної освіти та дорадництва Геннадієм Подшиваловим. Посадовці обговорили можливості співробітництва у сфері надання допомоги фермерам, дрібним та середнім приватним підприємцям області в рамках упровадження українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва.

Стівен Райт нагадав, що Уряди Канади та Ізраїлю надали грант у розмірі понад 19 млн. канадських доларів на підтримку малих та середніх фермерських господарств Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Така фінансова допомога передбачена Меморандумом про взаєморозуміння між Канадою та Ізраїлем щодо проекту підтримки українських плодоовочевих господарств за сприяння Мінагрополітики України.

Іноземний гість зазначив, що виконавцем проекту є Менонітська асоціація економічного розвитку  MEDA (Канада), яка сприятиме розвитку і зміцненню можливостей дрібних виробників плодоовочевої продукції, покращенню маркетингових зв’язків, а також відносин між учасниками ринку.

- У процесі реалізації проекту його клієнти отримуватимуть безкоштовний доступ до інформації про сучасні технології вирощування плодоовочевої продукції, ведення прибуткового та безпечного для навколишнього середовища бізнесу. Будуть створені маркетингові групи для розвитку та підтримки
можливостей виробників щодо виходу на високовартісні ринки, - повідомив Стівен Райт.

Загалом діяльність проекту, за словами регіонального менеджера, стимулюватиме розвиток сільських територій через покращення технології виробництва та культури реалізації плодоовочевої продукції малих та середніх виробників. Усі заходи проекту мають бути завершені не пізніше 31 грудня 2020 року.

Наприкінці зустрічі Андрій Ревуцький висловив подяку за підтримку сільського господарства Запорізької області та запевнив, що обласна влада готова надати всебічну допомогу задля реалізації проекту.

-  Завдяки таким ініціативам наші фермери отримають можливості освоєння системи якісної логістики, сучасного маркетингу, ринкових механізмів та нових технологій. Дуже дякую за те, що відвідали нас. Якщо буде потрібна певна інформація та допомога на рівні облдержадміністрації, завжди готові піти назустріч. Сподіваюся на плідну співпрацю, - зазначив посадовець.

 


Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий