Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Григорій Самардак: «Проект «Купуй запорізьке - обирай своє» - дієвий механізм підтримки місцевого бізнесу та стабілізації"

27 квітня 2015 - 15:50

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму між Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою міською радою та місцевими виробниками продовольчих товарів - учасниками проекту «Купуй запорізьке - обирай своє».

Мета проекту – привернути увагу споживачів до товарів, які виробляються на території області і які не поступаються  якістю аналогам з інших регіонів, підвищення рівня продажу продукції місцевого виробника, що в свою чергу, дозволить створити додаткові робочі місця, розширити внутрішній та зовнішній ринки збуту товарів місцевого виробництва, збільшити обсяги виробництва.

Проект уже підтримали понад 20 місцевих виробників продуктів харчування та споживчих товарів і близько 40 представників сфери послуг. Умовами участі є продаж населенню продовольчих товарів місцевих товаровиробників з мінімальними торгівельними надбавками; обов’язкова присутність товарів місцевого виробництва в обсязі не менше 80 % від загального асортименту в об’єктах фірмової торгівлі проекту; наявність гарантованого обсягу соціально значущих продовольчих товарів.

З боку обласної виконавчої влади документ підписав голова обласної державної адміністрації Григорій Самардак. На думку керівника регіону, меморандум здатний стати дієвим механізмом підтримки місцевого бізнесу та стабілізації цін на ринку.

-  Впевнений, що меморандум проекту «Купуй запорізьке – обирай своє» життєздатний та  матиме ефект. В умовах економічної кризи ми знайшли можливість сприяти розвитку місцевих товаровиробників та нашого внутрішнього ринку. А соціальне завдання проекту - досягти стабілізації та зниження цін на продукти харчування в Запорізькій області. Тому ми разом із міською владою надаємо місцевим виробникам продовольчих товарів не менше 200 місць під об'єкти фірмової торгівлі під брендом «Купуй запорізьке – обирай своє». Тобто,  місцевому бізнесу ми дамо вигідні торгові місця, а ви запоріжцям - стабільні ціни на якісні продукти, вироблені саме в нашій області. В обласному центрі програма буде мати пілотний характер. Потім вона повинна отримати реалізацію по всьому регіону. Наш проект має стати дієвим та показовим прикладом партнерства бізнесу та влади, - заявив Григорій Самардак.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області